Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile din Germania anchetează de trei luni benzinarii, dar nu reușesc să îi prindă cu nereguli

www.twitter.com
germania

Autoritatea germană pentru concurență a anunțat că, începând din luna mai, investighează divergența dintre prețurile la țiței, prețurile de vânzare la rafinării și prețurile la stațiile de benzină, dar nu a tras încă nicio concluzie pentru a lua măsuri, scrie Reuters.

Germania a introdus o reducere la benzină pentru lunile iunie, iulie și august pentru a-i ajuta pe automobiliști să facă față creșterii vertiginoase a prețurilor, ca parte a măsurilor de ajutorare ca răspuns la creșterea costului vieții, dar prețurile ridicate care continuă să fie practicate au dus la acuzații de scumpire nejustificată, informează Mediafax.

Un purtător de cuvânt al biroului a declarat că instituția a analizat discrepanțele de preț, dar că nu a tras nicio concluzie.

"În acest stadiu, însă, nu suntem încă în măsură să facem declarații cu privire la marjele reale de profit sau la transferarea discountului pentru benzină", a declarat purtătorul de cuvânt pentru Reuters. "Rezultatele acestui studiu ne-ar putea oferi o bază pentru a aborda în mod țintit posibilele încălcări ale legislației privind concurența", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Anterior, Der Spiegel a relatat, citând o scrisoare din partea Ministerului Energiei, că autoritatea de reglementare investighează discrepanțe care ar putea indica o încălcare a normelor de concurență.

"În ceea ce privește piețele de carburanți, seturile de date inițiale arată că diferențele dintre prețurile de vânzare ale țițeiului și cele ale rafinăriilor au crescut semnificativ", se arată în scrisoarea ministerului adresată unui membru al partidului de stânga Die Linke, potrivit Der Spiegel. Dar această divergență ar putea fi rezultatul unor probleme structurale de concurență, și nu al unor încălcări ale regulilor de concurență, care au dus la creșterea prețurilor, potrivit raportului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.