Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile din Germania avertizează: 'Trebuie să presupunem că vor fi pene de curent în timpul iernii'

intreruperi energie

Din cauza situației tensionate a aprovizionării cu energie, Oficiul Federal de Protecție Civilă și Asistență în caz de dezastre (BBK) estimează că în următoarele luni în Germania vor avea loc întreruperi de energie electrică care vor depăși ceea ce s-a întâmplat până acum.

"Trebuie să presupunem că vor fi pene de curent în timpul iernii", a declarat șeful BBK, Ralph Tiesler, pentru "Welt am Sonntag ". "Prin aceasta mă refer la o întrerupere limitată regional și temporal a alimentării cu energie electrică."

Cu toate acestea, cauza nu ar fi doar lipsa de energie, ci și oprirea temporară și selectivă a rețelelor de către operatori pentru a proteja rețelele și a nu pune în pericol aprovizionarea generală. "Riscul acestui lucru crește din ianuarie și februarie, așa că presupunem că de atunci încolo vor exista întreruperi în alimentarea cu energie electrică în anumite locuri pentru o anumită perioadă de timp", a spus Tiesler, potrivit focus.de.

Până în prezent, operatorii de sisteme de transport din Germania presupun că nu va avea loc o pană de curent. În cel mai rău caz, în Germania ar putea exista așa-numitele penurii de sarcină în această iarnă. În acest caz, nu ar exista suficientă energie electrică pentru a acoperi consumul preconizat - "sarcina". Apoi, "în cel mai rău caz, pot exista așa-numitele deconectări controlate ale sarcinii: Operatorii rețelelor de transport deconectează consumatorii de la rețea pentru o perioadă scurtă de timp", spune operatorul Amprion.

Agenția de gestionare a dezastrelor se așteaptă la întreruperi de energie electrică în ianuarie și februarie.

În acest context, președintele BBK a criticat faptul că agențiile guvernamentale nu sunt întotdeauna suficient de pregătite pentru situații de criză, cum ar fi întreruperile de energie electrică. El a spus că unele municipalități și autorități sunt "într-adevăr într-o poziție exemplară", cu planuri precise și cu o garanție a alimentării cu energie electrică prin generatoare de urgență la fața locului.

"Alții sunt într-o situație mult mai rea, nu sunt suficient de pregătiți. Variază foarte mult", a explicat șeful autorității.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.