Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile din Germania distrug mitul Tesla: 59.000 de mașini au defecțiuni

tesla cluj

Agenția de circulație rutieră din Germania a anunțat că recheamă în service modelele Y și 3 de la Tesla din cauza unei defecțiuni la sistemul automat de apel de urgență, care afectează 59.000 de vehicule la nivel global, relatează Reuters.

Organismul de supraveghere KBA a precizat pe site-ul său că o eroare software a cauzat o defecțiune a sistemului eCall, care este conceput pentru a contacta automat echipele de intervenție în caz de urgență în cazul unui accident grav, informează Mediafax.

Radiodifuzorul regional german Rundfunk Berlin-Brandenburg, care deservește regiunea în care se află fabrica germană a modelului Y și unitatea de producție a bateriilor Tesla din apropierea Berlinului, a raportat prima dată această rechemare.

KBA a declarat că 59.129 de vehicule au fost afectate la nivel global, dar nu a precizat câte dintre acestea au fost înmatriculate în Germania.

Defecțiunea software reprezintă o durere de cap suplimentară pentru directorul executiv Elon Musk, după ce Tesla a declarat sâmbătă că a livrat cu 17,9% mai puține vehicule electrice în al doilea trimestru față de trimestrul precedent, în condițiile în care restricțiile COVID 19 din China au perturbat producția și lanțul de aprovizionare.

Musk a declarat luna trecută că noile fabrici ale Tesla din Texas și Berlin "pierd miliarde de dolari" în timp ce se străduiesc să crească producția din cauza lipsei de baterii și a problemelor portuare din China.

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi din SUA (NHTSA) investighează 830.000 de vehicule Tesla cu sistemul avansat de asistență a șoferului Autopilot, un pas necesar înainte de a putea solicita o rechemare în service.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.