Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile din Ilfov încep acțiunile de combatere a ambroziei, iar în prima etapă se vor cosi buruienile de pe marginea drumului

TopRemediiNaturiste.ro
ambrozie

Autoritățile din Ilfov încep, miercuri, acțiunile de combatere a ambroziei, iar în prima etapă se vor cosi buruienile de pe marginea drumului, anunță, într-un comunicat de presă, Consiliul Județean Ilfov, anunță MEDIAFAX.

„Echipajele Serviciului de Întreținere Drumuri Județene se vor afla miercuri, începând cu ora 11.00, pe DJ 200 Dascălu-Grădiștea (punct de întâlnire intersecția cu Gagu) și pe DJ 301A Glina-Bălăceanca, de la 13.00. La acțiune vor participa și directorul Serviciului de Dezinsecție și Ecologizare Mediu, Constanța Cojocaru și directorul Direcției Investiții, Constantin Călinoiu”, anunță sursa citată.

Citește și: Se solicită retragerea cetățeniei române deținute de premierul Republicii Moldova: Sunt inadmisibile și lipsite de respect

Echipajele aflate în subordinea Consiliului Județean Ilfov pot acționa doar pe drumurile județene. Miercuriva avea loc prima acțiune pentru combaterea ambroziei – cosirea buruienilor de pe marginea drumului. La două săptămâni după cosire va avea loc erbicidarea.

Legea privind combaterea ambroziei spune că proprietarii terenurilor și administratorii drumurilor publice trebuie să desfășoare periodic, cel târziu până la data de 30 iunie, lucrări de întreținere prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte metode specifice. Aceste măsuri se mențin apoi până la sfârșitul perioadei de vegetație a buruienii, adică până în octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.