Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile din Ilfov organizează, sâmbătă, o amplă acţiune de împădurire

zi de zi .ro
plantare arbusti

În Ilfov se va desfășura sâmbătă o acțiune de împădurire amplă organizată de autorități. Astfel, peste 20.000 de puieţi vor fi planţaţi la Cernica pe o suprafaţă de 5 hectare, anunță news.ro.

”Consiliul Judeţean Ilfov, Primăria Cernica, Ocolul Silvic Ilfov şi Asociaţia ”Creştem România” organizează sâmbătă, 1 aprilie 2023, de la 9.30, o acţiune de împădurire în Cernica, pe o suprafaţa de 5 hectare”, anunţă Consiliul Judeţean Ilfov.

Potrivit autorităţilor, accesul pentru ”Plantează în Ilfov” se face din intersecţia DJ301A cu Autostrada A0 (între satul Bălăceanca şi localitatea Glina).

La eveniment vor participa, din partea Consiliului Judeţean, preşedintele Hubert Thuma, vicepreşedinţii Ştefan Rădulescu şi Vincenţiu Voicu, şi arhitectul şef al Judeţului Ilfov, Olivia Ciobanu, administratorul public al judeţului, Andrei-Robert Mihai.

”Mi-aş dori ca astfel de acţiuni să devină normalitate, pentru noi şi, mai ales, pentru copiii noştri. Vă invit pe toţi să ne fiţi alături. Fiecare copac plantat înseamnă aer mai curat şi un mediu mai sănătos!”, a declarat Hubert Thuma, preşedintele CJ Ilfov.

Consiliul Judeţean precizează că vor fi plantaţi 20.000 de puieţi, dintre care 15.000 de salcâmi şi 5.000 de frasini

Organizatorii au pregătit pentru voluntari bucate tradiţionale, băuturi răcoritoare şi cazmale. Pentru buna desfăşurare a evenimentului, vor fi prezenţi şi silvicultori şi ecologişti.

”Plantează în Ilfov” se află la a doua ediţie. Anul trecut, în noiembrie, Romsilva a pus la dispoziţie 11.000 de copaci pentru pădurea Vlădiceasca, din Snagov. 8.000 dintre aceştia au fost plantaţi în numai câteva ore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.