Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile din Indonezia suspendă pentru al doilea an consecutiv a pelerinajului anual la Mecca

Agerpres - Reuters
Mecca

Autorităţile din Indonezia, ţara cu cea mai numeroasă populaţie musulmană din lume, a anunţat joi suspendarea pentru al doilea an consecutiv a pelerinajului anual la locurile sfinte din Mecca (Arabia Saudită) în contextul pandemiei de COVID-19, relatează EFE, citat de agerpres.

Este ceea ce informează ministrul religiilor, Yaqut Cholil Qoumas, într-un comunicat în care arată că decizia a fost luată pentru a proteja securitatea şi sănătatea participanţilor la "hajj", cum se numeşte pelerinajul în arabă, şi care va avea loc în iulie.

Autorităţile au avut în vedere cazurile de COVID-19 din Indonezia, care au depăşit în ultimele 24 de ore 5.000 de contagieri (peste 1,83 de milioane în total) precum şi contagierile din Arabia Saudită şi alte ţări de unde vin numeroşi pelerini, precum India, Pakistan, Bangladesh, Nigeria sau Turcia, printre altele.

Arabia Saudită, care acumulează peste 450.000 de contagieri şi aproape 8.000 de decese, a anunţat în martie că va cere pelerinilor la hajj să prezinte un certificat de vaccinare anti-COVID-19.

Locurile sfinte de la Mecca au fost închise timp de şapte luni în 2020, în contextul pandemiei de coronavirus, până când guvernul saudit a decis să le redeschidă în octombrie, dar cu un aflux limitat.

Totuşi, pelerinajul hajj a avut loc în iulie anul trecut cu o prezenţă limitată de musulmani, doar cetăţeni saudiţi sau rezidenţi din această ţară, Arabia Saudită fiind în acea perioadă închisă turiştilor străini.

Hajj este cel de-al cincilea stâlp al Islamului, alături de "shahada" (credinţă), milostenia, rugăciunea (de cinci ori pe zi) şi de postul sfânt de Ramadan. Pelerinajul la Mecca se face doar o dată în viaţă şi numai dacă este posibil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.