Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile din Madrid folosesc drone pentru a controla respectarea măsurilor anti-COVID-19 în cimitire

Linkdin
Drona

Mai multe drone vor survola două mari cimitire din Madrid cu ocazia Zilei Tuturor Sfinţilor pentru a controla respectarea măsurilor anti-COVID-19, au anunţat miercuri reprezentanţii municipalităţii locale, citaţi de AFP, potrivit Agerpres.

Pe 1 noiembrie, conform tradiţiilor creştine, familiile spaniole se reunesc în cimitire pentru a depune flori pe mormintele rudelor decedate.

Dar, în acest an, capacitatea de vizitare a cimitirelor a fost redusă cu 50% în urma unei decizii a Primăriei din Madrid, din cauza pandemiei de COVID-19.

Numărul persoanelor care au dreptul să se reunească, respectând distanţarea socială, a fost totodată redus la şase în Spania, o ţară care se va afla începând de duminică sub incidenţa unei noi stări de urgenţă sanitară.

Citește și: Codrin Ștefănescu: ‘Liviu o duce prost cu sănătatea, are probleme mari cu coloana’

Pentru a se asigura că aceste măsuri anti-COVID-19 vor fi respectate, între 275 şi 300 de poliţişti municipali vor patrula la Madrid cu ocazia Zilei Tuturor Sfinţilor, cu 20% mai mult decât anul trecut, a precizat Primăria madrilenă.

În plus, poliţiştii locali vor fi ajutaţi de drone pentru a monitoriza două dintre cele mai mari cimitire din oraş: La Almudena şi Carabanchel.

"Nu vom putea să permitem formarea unor adunări de oameni în interiorul şi în exteriorul cimitirelor", a declarat primarul local, politicianul de dreapta Jose Luiz Martinez-Almeida, în faţa reprezentanţilor presei.

Poliţia municipală madrilenă a folosit deja drone pe durata perioadei stricte de izolare a populaţiei la domiciliu, în primăvara acestui an, care difuzau mesaje audio prin intermediul cărora locuitorii oraşului Madrid erau somaţi să rămână în locuinţele lor.

Spania este una dintre cele mai grav afectate ţări din Europa de pandemia de coronavirus, cu peste 35.000 de decese şi peste 1 milion de cazuri detectate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.