Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile din Mexic au arestat 12 polițiști după găsirea a 19 cadavre calcinate, în apropiere de graniţa cu SUA

Daily Monitor
inchisoare detinut penitenciar gratii

Autorităţile din Mexic au arestat 12 ofiţeri de poliţie suspectaţi de implicare în masacrul din ianuarie dintr-o localitate situată aproape de graniţa cu SUA, unde au fost găsite 19 cadavre calcinate, relatează miercuri dpa şi Reuters, potrivit AGERPRES.

Cadavrele au fost descoperite pe 22 ianuarie într-o camionetă incendiată, în satul Santa Anita. Potrivit media, victimele fuseseră împuşcate mortal. Media au relatat că aproape toţi cei decedaţi sunt din Guatemala.

Poliţiştii sunt acuzaţi de omucidere, abuz de putere şi fals în declaraţii, a precizat marţi Irving Barrios, procurorul din statul nord-estic Tamaulipas în care s-au petrecut crimele.

Citește și: S-a făcut marea împărțeală a prefecților: lista județelor adjudecate de PNL, USR-PLUS și UDMR

Barrios a mai spus marţi că una dintre cei patru persoane decedate identificate până acum este un traficant de migranţi mexican. Procurorul a menţionat că ancheta continuă în legătură cu posibila implicare a altor ofiţeri de poliţie, precum şi a unor grupări infracţionale care aduc migranţi din America centrală în SUA şi luptă pentru control în regiune.

Masacrul a readus în atenţia publicului pericolele cu care se confruntă migranţii din statele central-americane sărace, expuşi la abuzuri în drumul lor spre nord.

În fiecare lună, zeci de mii de oameni din aceste ţări fug de sărăcia şi violenţa din patriile lor, în căutarea unei vieţi mai bune în Statele Unite.

Dacă se confirmă implicarea ofiţerilor în noile crime din Tamaulipas, se poate vorbi de un precedent din 2014, când 43 de studenţi din municipalitatea Iguala (sud-vest) au fost răpiţi şi ucişi de poliţişti corupţi care colaborau cu o grupare de narcotraficanţi, menţionează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.