Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile din Polonia trag semnalul de alarmă: Oraşele montane sunt mai poluate ca Varşovia

EUCham
polonia, EU

În cadrul perspectivei financiare actuale a UE pentru perioada 2014-2020, Fondul Naţional pentru Protecţia Mediului şi Gospodărirea Apelor din Polonia (NFOSiGW) a semnat acorduri în valoare totală de 20 de miliarde de zloţi (4,80 miliarde de euro) pentru investiţii menite să îmbunătăţească calitatea aerului în Polonia, a indicat ministrul mediului din această ţară, Henryk Kowalczyk, citat de agenţia de presă PAP. Potrivit lui Kowalczyk, banii NFOSiGW au fost cheltuiţi pentru izolarea termică a clădirilor, pe reducerea cererii de energie şi pe instalarea de sisteme de încălzire care nu se bazează pe cărbune. Fondul are, de asemenea, planuri de a sprijini autorităţile locale în achiziţionarea de vehicule de transport public cu emisii scăzute, conform Agerpres.

Ministrul a recunoscut totodată că problema poluării din Polonia nu se limitează la oraşele mari, precizând că în oraşele mici, în special în cele montante, situaţia este mai gravă decât în Varşovia.

Pachetul de măsuri destinate combaterii poluării va oferi, printre altele, sprijin gospodăriilor să înlocuiască încălzirea pe bază de cărbune cu cea pe bază de gaze sau electrică, potrivit lui Kowalczyk.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.