Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile din regiunea Ile-de-France au ridicat alerta 'portocalie' de caniculă, din cauza temperaturilor record înregistrate

canicula

Autorităţile din regiunea Ile-de-France au decis luni să ridice alerta "portocalie" de caniculă emisă săptămâna trecută din cauza temperaturilor record pentru luna iunie înregistrate în majoritatea zonelor din Franţa, relatează AGERPRES.

"Având în vedere scăderea temperaturilor anunţată pentru zilele următoare", prefectul regiunii Ile-de-France a decis să ridice pe 1 iulie alerta de caniculă, a anunţat prefectura într-un comunicat.

Citește și: Vești uriașe pentru toți elevii! Măsură-bombă a Guvernului – Ecaterina Andronescu anunță că sunt bani

"Cu toate acestea, ca măsură de precauţie, serviciile statului şi cele ale primăriei din Paris, precum şi serviciile de sănătate îşi menţin vigilenţa în următoarele zile pentru a identifica şi rezolva posibilele efecte ale acestui val de căldură asupra persoanelor vulnerabile", se menţionează în comunicat.

Serviciul naţional de meteorologie Meteo France a anunţat luni dimineaţa menţinerea alertei "portocalii" în 14 departamente din sud-estul ţării din cauza căldurii persistente până marţi dimineaţă.

itește și: Articolul de lege care aruncă-n aer cazul fetiței târâte pe jos de procuror: ‘Nu este permis’

În week-end, Meteo France a crescut pentru prima dată de la introducerea sistemului de avertizare în 2004, nivelul de alertă de la "portocaliu" la "roşu" pentru departamentele sudice Herault, Gard, Vaucluse şi Bouches-du-Rhone.

Un total de 76 de departamente, cu excepţia Bretania din nord-vestul Franţei, au rămas sub alertă "portocalie".

Vinerea trecută, temperatura a atins 45,9 grade Celsius în oraşul sudic Gallargues-le-Montueux - cea mai mare temperatură înregistrată vreodată în Franţa.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul Sorinei: Măsuri de lipsire a libertății unui om

Recordul precedent pentru luna iunie a fost de 41,5 grade Celsius şi a fost înregistrat în apropiere de Narbonne, în sudul Franţei, în 2003.

În regiunea Gard din sudul Franţei, cea mai grav afectată de caniculă, mai multe incendii au distrus aproximativ 620 de hectare de teren, 11 case şi mai multe vehicule.

Potrivit presei locale, trei persoane au murit din cauza valului de căldură în Franţa săptămâna trecută.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.