Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile din regiunea viticolă spaniolă La Rioja au dispus închiderea restaurantelor şi barurilor timp de o lună

elle.ro
restaurant osteria francescana

Autorităţile din regiunea viticolă spaniolă La Rioja au dispus joi închiderea restaurantelor şi a barurilor în cele mai mari oraşe ale sale timp de o lună pentru a încerca să ţină sub control transmiterea noului coronavirus, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Restricţiile fac parte din cea mai recentă serie de măsuri care vizează ţinerea sub control a celui de-al doilea val al pandemiei în Spania, unde a fost din nou declarată starea de urgenţă începând de duminică, în timp ce un număr din ce în ce mai mare de regiuni au interzis cetăţenilor să intre sau să iasă de pe teritoriul lor.

''Experţii ne spun că focarele au luat naştere în special după ce oamenii s-au relaxat în spaţii închise... atunci când consumăm alimente şi băuturi şi ne dăm jos măştile'', a declarat lidera regiunii, Concha Andreu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Citește și: ‘Dle Arafat, cu ajutorul dvs și al bunului Dumnezeu, să avem cât mai multe victime’ – Florin Roman a comis-o rău de tot

Restricţiile vizează capitala Logrono şi oraşul Arnedo, al doilea cel mai mare din această regiune spaniolă situată în centrul ţării, cunoscută pe plan internaţional pentru producţia sa de vin roşu.

Logrono şi Arnedo reprezintă împreună jumătate din populaţia de 300.000 de locuitori ai regiunii. Rezidenţii celor două oraşe nu vor avea voie să părăsească localitatea decât pentru motive importante.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Rioja este a treia cea mai afectată regiune din Spania continentală, cu 719 cazuri detectate în ultimele 14 zile.

Numărul total al cazurilor de coronavirus la nivel naţional a crescut cu peste 50.000 în perioada weekendului, totalul ajungând luni la 1.098.320, iar cifra deceselor la 35.031.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.