Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile din Rio de Janeiro accelerează campania de vaccinare împotriva COVID-19 pentru organizarea Carnavalului în 2022

cnn.com
carnaval rio

Autorităţile din Rio de Janeiro încearcă să accelereze campania locală de vaccinare împotriva noului coronavirus, întrucât doresc să organizeze din nou celebrul Carnaval şi petrecerea de Revelion pe plaja Copacabana, informează DPA.

"Să accelerăm!", a scris primarul local Eduardo Paes într-un mesaj publicat joi pe Twitter, distribuind totodată calendarul vaccinărilor anti-COVID-19 pentru următoarele două săptămâni, potrivit agerpres.ro.

"Pe 16 iulie vom începe să îi vaccinăm pe cei de 37 de ani, fapt care nu era planificat să se întâmple înainte de 4 august", a scris edilul brazilian în acel mesaj.

El a mai prognozat că toţi rezidenţii din Rio de Janeiro - cunoscuţi şi sub numele de "cariocas" - cu vârste de cel puţin 18 ani vor putea să primească o primă doză a unui vaccin anti-COVID-19 până la jumătatea lunii august.

Eduardo Paes a mai spus că îşi doreşte ca întreaga populaţie a oraşului să fie vaccinată în timp util, pentru a putea organiza ediţia de anul viitor a celebrului Carnaval de la Rio. Ediţia din acest an, programată iniţial în luna februarie, a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus, iar paradele au fost interzise.

Edilul local vrea totodată să organizeze o ediţie-test a carnavalului doar pentru locuitorii Insulei Paqueta, unde toţi adulţii au fost vaccinaţi în cadrul unui proiect pilot.

Oraşul Sao Paulo, grav afectat de pandemia de coronavirus timp de mai multe luni, va sărbători şi de asemenea Revelionul şi Carnavalul local, a anunţat primarul local, Ricardo Nunes, într-o conferinţă de presă organizată joi.

În Brazilia, unde vaccinările anti-COVID-19 au început în luna ianuarie, au fost raportate peste 18,5 milioane de infectări cu noul coronavirus. Doar Statele Unite şi India au înregistrat mai multe cazuri.

Totodată, în această ţară sud-americană au fost raportate peste 520.000 de decese asociate maladiei COVID-19.

Brazilia este cea mai mare ţară din America Latină şi are o populaţie de peste 210 milioane de locuitori.

Oraşe precum Rio de Janeiro s-au confruntat cu penurii de seruri anti-COVID-19 în prima parte a campaniei de vaccinare şi au fost nevoite să suspende temporar inoculările.

În ultimele săptămâni, vaccinurile sosesc în Brazilia cu o regularitate mult mai bună.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.