Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile din Rusia cer rețelelor de socializare să nu promoveze protestele anti-Kremlin ale lui Navalnîi

Twitter
Alexei Navalnîi

Autorităţile ruse au cerut reţelelor sociale, inclusiv aplicaţiei pentru crearea şi distribuirea de videoclipuri TikTok, să înceteze să difuzeze postări ce încurajează minori să ia parte la manifestaţiile de protest ilegale ce vor avea loc sâmbătă în susţinerea opozantului rus Aleksei Navalnîi, critic acerb al preşedintelui rus Vladimir Putin, informează joi Reuters, potrivit AGERPRES.

Aleksei Navalnîi a fost arestat la sfârşitul săptămânii trecute şi plasat în detenţie pentru presupusă încălcare a eliberării sale condiţionate, după ce a revenit în Rusia pentru prima dată de la otrăvirea sa cu un agent neurotoxic de tip Noviciok.

El îl acuză pe Putin că a ordonat otrăvirea lui, acuzaţie pe care Kremlinul o respinge. Susţinătorii lui Navalnîi au îndemnat oamenii să iasă sâmbătă să protesteze împotriva arestării lui.

Citește și: Vlad Voiculescu: ‘Cred că este bine ca oamenii să aibă acces la teste antigen de calitate’

Serviciul federal pentru control în domeniul comunicaţiilor, Roskomnadzor, le-a cerut miercuri seara aplicaţiei TikTok şi celei mai populare reţele sociale din Rusia, VKontakte, să prevină distribuirea de informaţii ce ar putea încuraja minori să întreprindă acţiuni ilegale care să le pună vieţile şi sănătatea în pericol.

"Cerem să luaţi imediat măsuri cuprinzătoare pentru a preveni distribuţia unei astfel de informaţii ilegale pe platforma TikTok", a afirmat Roskomnadzor într-un comunicat.

Un mesaj similar a fost trimis reţelei VKontakte.

Parlamentarii ruşi au votat în 2018 legislaţia care prevede pedepse cu închisoarea îndemnurile către persoane sub 18 ani să participe la proteste de stradă neautorizate, decizie despre care Navalnîi a spus la acea vreme că este menită să împiedice activitatea lui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.