Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile din Shanghai au relaxat restricţiile anti-COVID-19 în anumite cartiere

Yahoo News
Shanghai

Autorităţile din Shanghai au relaxat luni restricţiile anti-COVID-19 în anumite cartiere ale metropolei chineze în urma nemulţumirilor tot mai mari legate de lockdownul foarte strict care a închis 25 de milioane de locuitori în locuinţele lor, a cauzat penurii alimentare şi a obligat mii de persoane să se izoleze în centre specializate, informează AFP.

Conducătorii celui mai mare oraş al Chinei au anunţat că vor permite, progresiv, locuitorilor din zonele cu cele mai puţine infectări să se deplaseze în afara cartierelor lor, deşi nu au precizat nici numărul persoanelor care vor fi vizate, nici momentul în care va fi implementată această măsură.

Citește și: China nu scapă de COVID-19 - În ciuda carantinei, la Shanghai e fost raportat un număr record de cazuri

Autorităţile din Shanghai vor împărţi cartierele din oraş în trei categorii, în funcţie de rata de incidenţă a noului coronavirus.

Măsurile de "diferenţiere a prevenţiei şi de control vor reflecta situaţia reală din teren", a declarat luni un oficial municipal, Gu Honghui, potrivit Agerpres.ro.

Rezidenţii din zonele "sub control strict" şi cei din "zonele controlate" vor rămâne izolaţi în locuinţele lor. Locuitorii din cartierele în care niciun caz de COVID-19 nu a fost înregistrat în ultimele două săptămâni vor fi autorizaţi să iasă în afara locuinţelor.

Citește și: Probleme mari în China, din cauza pandemiei de Covid-19: un mare producător de mașini electrice sistează producția

Odată cu recrudescenţa pandemiei de COVID-19, asociată variantei Omicron, metropola Shanghai a fost plasată într-un lockdown foarte strict. Numeroşi locuitori au întâmpinat dificultăţi în a-şi procura alimente suficiente, în timp ce alţi câţiva mii de rezidenţi, infectaţi cu SARS-CoV-2, sunt obligaţi să rămână în carantină în centre specializate.

Această situaţie a stârnit o nemulţumire tot mai mare în rândul populaţiei locale.

După anunţul referitor la noile măsuri, mulţi dintre rezidenţii din Shanghai au încercat să descifreze detaliile acestora contactând primăriile din sectoarele în care locuiesc.

Primăria unui cartier din sudul metropolei chineze, care se află în categoria cu cea mai scăzută rată de infectare, a anunţat că va permite rezidenţilor să iasă din casele lor o dată pe zi pentru a-şi face cumpărăturile necesare.

Agenţia de presă China Nouă a anunţat că locuitorii din cartierele care beneficiază de o relaxare a restricţiilor vor putea totodată, "în principiu", să se deplaseze în interiorul districtelor de care aparţin cu condiţia să respecte "măsurile stricte ce vizează adunările publice".

Un locuitor din Shanghai, Chris Miller, a aflat că are în prezent dreptul să iasă din maternitatea în care a rămas izolat alături de soţia lui după naşterea fiului lor.

"Am fost primul om care a ieşit din clădire. Nimic nu este deschis", a dezvăluit el. Rafturile farmaciei în care a mers erau practic goale, însă el a putut totuşi să îşi procure câteva produse de care avea nevoie.

Pe reţelele de socializare, o rezidentă din Shanghai a publicat imagini cu o coadă formată la ieşirea din blocul ei de locuinţe, întrucât locatarii nu aveau voie să iasă toţi deodată şi au trebuit să dea dovadă de răbdare pentru a ieşi unul câte unul din acea clădire.

Luni, China a raportat 27.509 de cazuri noi de COVID-19, din care cele mai multe au fost confirmate în Shanghai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.