Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile din Turcia au închis ancheta de după dublul atentat de anul trecut

turcia rusia

Parchetul din Ankara a închis ancheta care viza mai mulţi responsabili cu securitatea, cercetaţi pentru neglijenţă, în urma dublului atentat din zona gării din Ankara, în ziua de 10 octombrie, şi soldat cu 102 morţi, a relatat vineri agenţia Anadolu, preluată de AFP. Parchetul şi-a justificat decizia prin refuzul guvernoratului local, care are autoritate asupra forţelor de poliţie, să dea undă verde urmăririi împotriva fostului şef al poliţiei din Ankara, a adjunctului acestuia şi a altor ofiţeri, precizează Anadolu.

La 10 octombrie 2015, doi atentatori sinucigaşi şi-au detonat încărcătura explozivă avută asupra lor în mijlocul unei mulţimi de susţinători ai cauzei kurde, care se pregăteau să protesteze faţă de operaţiunile purtate de armată şi de poliţie împotriva militanţilor Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) în mai multe oraşe din sud-estul ţării. Ulterior, guvernul şi Parchetul au afirmat că atentatul a fost comis de o celulă a organizaţiei jihadiste Statul Islamic, la ordinul direct al cartierului general din Siria. Imediat după atentat, opoziţia a acuzat guvernul că a neglijat în mod deliberat securitatea manifestaţiei, care urma să se desfăşoare cu trei săptămâni înaintea alegerilor legislative anticipate, şi că a închis ochii la activităţile unor militanţi apropiaţi de Statul Islamic.

'Măsurile de securitate întreprinse pentru orice reuniune publică sau manifestaţie au fost luate şi pentru acest eveniment', a dat asigurări biroul guvernatorului din Ankara, citat de Parchet pentru a justifica refuzul deschiderii unei anchete. După atentat, şeful poliţiei din Ankara şi doi dintre adjuncţii săi au fost demişi, însă preşedintele Recep Tayyip Erdogan şi premierul Ahmet Davutoglu s-au opus vehement demiterii ministrului de interne, reclamată de opoziţie, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.