Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile din Vâlcea impun noi restricții după creşterea semnificativă a numărului de infectări cu COVID-19

Pinterest
coronavirus

Autorităţile din judeţul Vâlcea au dispus, pe plan local, măsuri restrictive privind funcţionarea restaurantelor şi cafenelelor din spaţii interioare în 19 localităţi ale judeţului, după creşterea semnificativă a numărului infectărilor cu SARS-CoV-2. Astfel, localurile vor putea funcţiona la doar o treime din capacitate, au fost interzise evenimentele publice şi private, dar şi parastasele în spaţii închise. "Sunt măsuri dure care, într-adevăr, afectează o parte dintre agenţii economici din judeţ, însă necesare pentru a nu ajunge într-o situaţie şi mai gravă. Mai bine să mă judece un om sănătos, decât să mă pomenească un om bolnav!”, a declarat prefectul judeţului Vâlcea, Sebastian Fârtat.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vâlcea a votat o hotărâre care prevede reducerea la o treime din capacitate a activităţii restaurantelor şi cafenelelor din interiorul clădirilor în 19 localităţi din judeţ unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 din ultimele 14 zile a depăşit 1,5 la 1.000 de locuitori. Decizia a intrat în vigoare joi, 1 octombrie, şi este valabilă 14 zile, potrivit news.ro.

Citește și: Nicușor Dan, despre procesele intentate Primăriei: Voi ieşi din incompatibilitate prin renunţarea la poziţia în asociaţie

Localităţile unde se aplică aceste restricţii sunt: Băbeni (unde rata de infectare este de 8,49), Drăgoeşti (4,66 rată de infectare), Pietrari (4,07 bolnavi la mia de locuitori), Stoeneşti (2,97 rată de infectare), Galicea (2,97), Vlădeşti (2,70), Călimăneşti (2,62), Buneşti (2,54), Milcoiu (2,42) Râmnicu Vâlcea (2,36), Berislăveşti (2,19), Runcu (2,15), Voineasa (1,99), Păuşeşti Măglaşi (1,99), Bujoreni (1,97), Costeşti (1,95), Goleşti (1,92), Ocnele Mari (1,74) şi Olanu (1,72).

"Măsura se va aplica pe o perioadă de două săptămâni, între 1 şi 14 octombrie 2020, în acelaşi interval de timp, în aceste localităţi, urmând să fie suspendate atât activitaţile cu publicul ale operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc şi ale cinematografelor, cât evenimentele publice, respectiv spectacole, concerte, diverse evenimente culturale, târguri săptămânale, târguri de produse tradiţionale, bâlciuri, talciocuri sau pieţe volante. De asemenea, în această perioadă este interzis să se organizeze evenimente private (nunţi, botezuri, zile onomastice) şi rânduieli bisericeşti (pomeni, parastase) în localurile publice aflate în spaţii închise, iar purtarea măştii de protecţie pentru persoanele adulte şi copiii de peste 5 ani este obligatorie şi în spaţiile deschise dacă se află în grupuri mai mari de două persoane ce nu fac parte din aceeaşi familie”, a transmis Prefectura Vâlcea.

După 15 octombrie, măsurile restrictive vor fi actualizate săptămânal, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice, analizată pe o perioadă de 14 zile.

Citește și: Medicul Alexandru Rafila face noi recomandări! Ce trebuie sa faceți începând cu 15 octombrie

Prefectul judeţului Vâlcea, Sebastian Fârtat, care a avut COVID-19, a explicat motivul pentru care susţine restricţiile.

"Judeţul Vâlcea este în momentul de faţă pe primul loc în ţară în ceea ce priveşte creşterea incidenţei cumulate a cazurilor de infectare în ultimele săptămâni, situaţie care a impus luarea unor măsuri pentru combaterea raspândirii infectărilor. Sunt măsuri dure care, într-adevăr, afectează o parte dintre agenţii economici din judeţ, însă necesare pentru a nu ajunge într-o situaţie şi mai gravă. Consider că situaţia impune responsabilitate din partea tuturor şi că toţi trebuie să depunem eforturi pentru a depăşi această perioadă. Mai bine să mă judece un om sănătos, decât să mă pomenească un om bolnav!”, a transmis Sebastian Fârtat.

Acesta a precizat că există măsuri compensatorii pentru cei afectaţi de restricţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.