Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile din Vietnam au decis extinderea măsurile de lockdown: Infecţiile au atins un record

Operation World
vietnam

Vietnamul a extins marţi măsurile de lockdown în nordul industrializat al ţării pentru a combate cel mai mare număr de infecţii cu COVID-19 înregistrate până acum, în timp ce autorităţile au anunţat un record de noi cazuri zilnice, mai mult decât dublu faţă de maximul anterior, relatează Reuters.

Ministerul Sănătăţii a anunţat marţi noapte 447 de noi infecţii cu COVID-19, cel mai mare salt de la 190 de cazuri pe 16 mai în zonele fabricilor din provinciile Bac Ninh şi Bac Giang. Cifra a fost revizuită de la 457 de cazuri anunţate mai devreme, scrie Agerpres.ro.

"Varianta COVID-19 găsită de data aceasta s-a răspândit foarte rapid şi pe scară largă", a declarat ministrul sănătăţii Nguyen Thanh Long, fără a specifica despre ce este variantă.

Vietnamul a raportat prezenţa variantei extrem de contagioase identificate pentru prima dată în India.

Focarul s-a răspândit în peste 30 din cele 63 de oraşe şi provincii ale Vietnamului, inclusiv în capitala Hanoi, care a închis restaurantele şi a interzis reuniunile publice.

Bac Ninh, unde se află unităţile de producţie ale Samsung Electronics, a instituit restricţii de circulaţie şi de călătorie începând de marţi, a informat presa de stat.

Măsurile urmează după închiderea temporară a patru parcuri industriale, inclusiv trei cu facilităţi Foxconn, de către autorităţile din provincia vecină Bac Giang.

Focarul ar putea fi o mare provocare pentru Vietnam, care s-a descurcat bine cu focare mai mici şi a evitat nivelul daunelor economice suferite de vecinii săi.

Sute de muncitori ai fabricii sunt printre cele aproximativ 2.800 de persoane infectate de la sfârşitul lunii aprilie, ceea ce reprezintă circa jumătate din cele 5.773 de cazuri în ţară. Ţara a înregistrat 44 de decese.

"Densitatea muncitorilor în focar este foarte mare când ei împart acelaşi mediu închis, aceleaşi zone de luat masa şi aceleaşi zone sanitare", a spus Long.

"Riscul este foarte mare", a adăugat el.

Majoritatea cazurilor de marţi au fost înregistrate la fabricile din Bac Giang, unde autorităţile au declarat că testarea a fost intensificată şi căminele muncitorilor închise.

Guvernul local a anunţat că are în vedere reluarea parţială a operaţiunilor de miercuri pentru muncitorii neinfectaţi.

Vietnamul (cu aproximativ 96 milioane de locuitori, în 2019 n.r.) încă trebuie să înceapă vaccinările în masă împotriva coronavirusului, în timp ce circa 1 milion de doze de vaccin au fost administrate până acum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.