Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile europene AVERTIZEAZĂ România: Primul val al epidemiei NU a trecut la noi și alte 4 țări

Inquam Photos / Octav Ganea
coronavirus medic masca

Majoritatea ţărilor europene au depăşit perioada de vârf a epidemiei noului coronavirus - cu excepţia a cinci ţări, între care şi România şi Marea Britanie - a anunţat luni directoarea agenţeii sanitare a Uniunii Europene (UE), care contrazice astfel un anunţ în acest sens al Guvernului britanic, relatează Reuters.

Directoarea Centrului European de Prevenţia şi Controlul Bolilor (ECDC), Andrea Ammon, a declarat luni, într-o videoconferinţă cu eurodeputaţi, că Bulgaria continuă să înregistreze o creştere a contaminărilor.

Citește și: Adrian Năstase îl desființează pe Klaus Iohannis: Revenirea la normalitate va avea loc, probabil, doar la finalul celui de-al doilea mandat al său

Însă Marea Britanie, Polonia, România şi Suedia nu au înregistrat ”nicio evoluţie semnificativă (a situaţiei lor) în ultimele două săptămâni”, a subliniat ea.

Potrivit ECDC - care asigură o supravghere saitară a celor 27 de state membre UE şi a Marii Britanii, Norvegiei, Liechtensteinului şi Islandei -, toate celelalte ţări europene înregistrează de-acum o scădere a cazurilor.

Citește și: Monica Anisie anunță noile decizii! Toți elevii și profesorii sunt vizați

”Sâmbătă părea că primul val al transmiterii (noului coronavirus în Europa) a trecut de perioada de vârf”, a precizat Andrea Ammon.

Premierul britanic Boris Johnson - spitalizat după ce s-a îmbolnăvit grav de covid-19 - anunţa joi că epidemia a intrat pe o pantă descendentă, după ce a depăşit perioada de vârf în Marea Britanie.

Citește și: Decizie radicală! Un gigant dispare din România

Potrivit ultimelor date, publicate duminică, bilanţul epidemiei noului coronavirus a crescut la aproape 28.500 de morţi în Regatul Unit - a doua cea mai îndoliată ţară din Europa, după Italia - şi la aproape 190.000 de contaminări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.