Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile germane au anunțat că nu au informații despre vreo cerere de extrădare a unui georgian asasinat la Berlin

Daily Express
Luebeck germania politie

Autoritățile germane au anunțat miercuri că nu au informații despre vreo cerere de extrădare făcută de Rusia pe numele unui cetățean georgian asasinat în august la Berlin, după ce președintele rus Vladimir Putin s-a plâns că mai multe solicitări în acest sens nu au fost luate în seamă, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Ludovic Orban iese la rampă! Ce se va întâmpla, de fapt, cu vărsta de pensionare

Cetățeanul georgian Zelimkhan Khangoshvili, un fost lider insurgent cecen, a fost împușcat mortal pe 23 august 2019 într-un parc din Berlin. Parchetul General german suspectează că serviciile secrete ruse ar fi implicate în asasinat.

Putin a descris luni victima drept o „persoană crudă și însetată de sânge” care a luptat de partea separatiștilor anti-Moscova din regiunea rusă majoritar musulmană de la nord din Caucaz, și a spus că solicitările Moscovei pentru extrădarea lui nu au fost luate în seama, relatează Reuters.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Justiției de la Berlin a declarat că "Guvernul nu este conștient de o cerere de extrădare rusă pentru victima acestei crime".

Ministerul german de Externe a decis, săptămâna trecută, expulzarea a doi diplomaţi ruşi, din cauza presupusei implicări a serviciilor secrete ruse în asasinarea unui lider militar cecen-georgian, afirmă surse citate de presa germană.

Citește și: Ultimă oră-Ce se întâmplă cu ratele tuturor românilor

Doi diplomaţi ruşi au fost declaraţi miercuri personae non gratae, informează publicaţiile Die Welt şi Der Spiegel.

"În pofida solicitărilor repetate, autorităţile ruse nu au colaborat în ancheta pentru elucidarea circumstanţelor asasinatului", a comunicat Ministerul de Externe de la Berlin.

Administraţia Vladimir Putin a avertizat, miercuri, că va lua măsuri de retorsiune faţă de hotărârea Germaniei de expulzare a doi diplomaţi ruşi.

"Rusia este nevoită să adopte măsuri de retorsiune", a transmis Ministerul rus de Externe, conform agenţiei de presă Tass.

La rândul său, Preşedinţia Rusiei a catalogat drept "nefondate" acuzaţiile Germaniei privind implicarea serviciilor secrete ruse în asasinarea unui lider militar cecen-georgian în Berlin.

Citește și: PSD lovește în Guvern: A respins proiectul de lege

"Sunt ipoteze lipsite de fundament, speculaţii", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.