Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile israeliene demolează reşedinţa unei familii palestiniene în Ierusalimul de Est: 35 de persoane aruncate în stradă

stopthewall.org
Silwan palestinieni

Autorităţile israeliene au distrus marţi reşedinţa unei familii palestiniene în Ierusalimul de Est, lăsând 35 de persoane fără acoperiş deasupra capului, într-un nou episod al evacuărilor din acest sector palestinian din Oraşul Sfânt, aflat sub ocupaţie israeliană, notează AFP.

"Angajaţi ai primăriei au sosit la ora 09:00 dimineaţă. Ei au forţat uşa şi ne-au obligat să plecăm fără să ne lase să ne luăm lucrurile personale", a declarat agenţiei franceze de presă Fares Rajabi, de 35 de ani.

Rajabi este unul din rezidenţii acestei clădiri cu cinci apartamente în cartierul arab Silwan, situat la sud de Oraşul vechi şi unde s-au stabilit mulţi colonişti israelieni în ultimii ani, potrivit Agerpres.ro.

Mai târziu, un fotoreporter AFP a constatat că imobilul cu trei etaje al familiei Rajabi fusese distrus.

Semiluna Roşie palestiniană consemnează cinci răniţi în confruntările dintre poliţia israeliană şi locuitori ai acestui cartier, care s-au opus demolării.

În partea de est a Ierusalimului, ocupată şi anexată de Israel, sute de familii palestiniene care trăiesc aici de decenii se confruntă cu ordine de evacuare, în special în cartierele Sheikh Jarrah şi Silwan.

În mai 2021, manifestaţii de susţinere a familiilor ameninţate cu evacuarea din Sheikh Jarrah au degenerat în ciocniri cu coloniştii israelieni şi poliţia, într-o nouă spirală a violenţelor sângeroase în Israel şi teritoriile palestiniene.

În cartierul Silwan, muncipalitatea din Ierusalim estimează că în jur de 100 de apartamente au fost construite ilegal, fără autorizaţie, pe terenuri publice, în timp ce familiile palestiniene acuză municipalitatea că nu le-a acordat autorizaţii de construire, pentru a face loc în schimb familiilor israeliene.

Familia Rajabi a plătit amenzi şi taxe în valoare de peste 100.000 de dolari în ultimii ani pentru a încerca să-şi rezolve situaţia, dar fără succes, a spus Fares Rajabi, denunţând o evacuare "politică".

Potrivit ONU, aproape 40 de structuri au fost distruse de la începutul anului în Ierusalimul de Est, forţând astfel strămutarea a 100 de persoane înaintea membrilor familiei Rajabi. În unele cazuri, familiile preferă să-şi demoleze singure locuinţele pentru a nu fi nevoite să plătească taxele oficiale de demolare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.