Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile italiene au cerut aplicaţiei video TikTok să blocheze conturile utilizatorilor din ţară a căror vârstă nu a putut fi verificată

rollingstone.com
TikTok

Organismul italian de reglementare privind confidenţialitatea datelor a ordonat aplicaţiei video TikTok să blocheze conturile utilizatorilor din Italia pentru care nu a putut verifica vârsta, după ce o fată de 10 ani a murit în timp ce participa la o provocare pe platformă ,potrivit news.ro.

Potrivit Reuters, într-un comunicat, organismul de reglementare a spus că deşi TikTok şi-a luat angajamentul să interzică accesul pe platformă copiilor cu vârste sub 13 ani este uşor ca această regulă să fie evitată.

Drept rezultat, a spus că TikTok trebuie să blocheze conturile utilizatorilor neverificaţi până cel puţin pe 15 februarie când vor veni noi informaţii.

Citește și: SURSE Fostul prim-ministru Tăriceanu începe PELERINAJUJL la DNA-A pus pe masa procurorilor bunuri pentru acoperirea sechestrul de 800.000 dolari pus de Direcție

Un purtător de cuvânt al TikTok Italia a spus că este analizată notificarea primită de la autoritate.

„Confidenţialitatea şi siguranţa sunt priorităţi absolute pentru TikTok şi lucrăm constant pentru consolidarea politicilor, proceselor şi tehnologiilor noastre pentru a proteja comunitatea şi, în special, utilizatorii tineri”.

Deţinută de compania chineză ByteDance, aplicaţia TikTok este foarte populară peste tot în lume, mai ales în rândul adolescenţilor.

Decizia italienilor vine după ce o fată din Palermo a murit asfixiată. Părinţii ei au spus că participa la provocarea „blackout” pe TikTok - care presupune strangularea cu o curea în timp ce utilizatorul se filmează cu telefonul mobil.

„TikTok era lumea ei. Şi YouTube. Aşa îşi petrecea timpul”, a declarat tatăl ei, sâmbătă, pentru Corriere della Sera.

Procurorii au deschis o anchetă şi caută să afle dacă cineva a invitat-o pe fată să ia parte la provocare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.