Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile italiene se contrazic pe tema referendumului

Referendumul constituţional din 4 decembrie în Italia ar putea fi amânat din cauza perturbărilor provocate de cutremure în părţile centrale ale ţării, a sugerat miercuri ministrul de interne Angelino Alfano, deşi biroul prim-ministrului Matteo Renzi "a negat categoric ipoteza unei amânări a votului", notează agenţiile DPA şi Reuters.

Zeci de oraşe şi sate au fost evacuate şi cel puţin 22.000 de persoane au rămas fără adăpost după cutremurul de magnitudine 6,5 produs duminică, într-o regiune la aproximativ 120 km nord-est de Roma unde un alt puternic seism a ucis aproape 300 de persoane în august.

Citeşte şi: Doi poliţişti au fost împuşcaţi mortal într-o AMBUSCADĂ din Iowa FOTO/VIDEO

"Este absolut clar că chiar acum o campanie... pentru referendum nu îşi are locul şi este în afara logicii. Mai ales când lucrăm cu toţii pentru a da o casă celor care au pierdut-o", a declarat Alfano la radioul RTL 102.5.

Potrivit lui Alfano, guvernul nu va lua iniţiativa, "dar dacă o parte a opoziţiei este gata să ia în considerare posibilitatea de amânare, aş fi convins că o astfel de acţiune ar fi demnă de luat în considerare".

Luni, prim-ministrul Matteo Renzi a declarat că amânarea referendumului este "scoasă din discuţie". Printre partidele de opoziţie, conservatorii Forza Italia s-au exprimat împotrivă, în timp ce partidul antisistem Mişcarea 5 Stele a afirmat că este prea devreme pentru a lua o poziţie.

Citeşte şi: NAUFRAGIU în Indonezia. Cel puţin 20 de oameni au murit

Potrivit presei italiene, ar putea exista, de asemenea, motive legale pentru reprogramare, dacă o instanţă din Milano acceptă o cerere de a împărţi o întrebarea care se referă la întregul pachet propus în mai multe întrebări care se referă la diferite aspecte. O decizie ar putea interveni până la sfârşitul săptămânii, relatează agerpres.

Guvernul italian nu ia în considerare amânarea referendumului din 4 decembrie asupra reformei constituţionale ce ar putea decide viitorul prim-ministrului Matteo Renzi, a declarat miercuri biroul premierului, citat de Reuters.

Biroul lui Renzi a reafirmat că "neagă categoric ipoteza unei amânări a votului".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.