Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile judeţului Tulcea au luat măsuri suplimentare, pe fondul pandemiei de coronavirus

DW
Coronavirus COVID-19

Autorităţile judeţului Tulcea au decis dublarea forţelor de ordine care controlează persoanele izolate la domiciliu ca măsură de prevenţie pe fondul pandemiei de coronavirus, a declarat luni pentru AGERPRES prefectul Alexandru Iordan.

Echipele care îi verifică pe tulcenii izolaţi la domiciliu sunt formate atât din poliţişti, cât şi din jandarmi, lucrători ai Poliţiei Locale, ai Serviciului Paşapoarte şi Permise Auto, precum şi din angajaţi ai Poliţiei Delta Dunării, potrivit Agerpres.ro.

"Am dublat numărul forţelor de ordine care efectuează controalele la domiciliul persoanelor autoizolate şi am transmis adrese către primării pentru a lua în evidenţă toate persoanele cu vârste de peste 65 de ani care sunt singure şi trebuie ajutate pentru a nu ieşi din case", a precizat prefectul Iordan.

Citește și: Iohannis: ‘Dragi pensionari: nu va expuneți inutil unui risc uriaș, limitați orice deplasare în afară domiciliului’

Un comunicat de presă al Instituţiei Prefectului - Judeţul Tulcea arată că luni au fost înregistrate 1.619 persoane în autoizolare la domiciliu şi 31 de persoane în carantină.

"Până în prezent s-au efectuat în total 3.044 de controale, din care 722 în data de 22 martie", se arată în comunicatul de presă.

Măsuri suplimentare s-au luat şi în municipiul Tulcea, iar printre acestea se numără şi decizia ca de la 1 aprilie să nu se mai oficieze căsătorii în zilele de sâmbătă şi duminică, potrivit unui anunţ făcut public de primarul Constantin Hogea.

Citește și: OECD avertizează: ‘Economia globală va avea nevoie de ani de zile pentru a se reface după pandemie’

"Astăzi (luni, n.red.), graţie Asociaţiei Blondie, am primit 25.000 de perechi de mănuşi care au fost distribuite astfel: Spitalului Judeţean, Staţiei de Salvare, Poştei Române şi personalului din Primărie. Aşteptăm în continuare donaţii de măşti de protecţie, dezinfectanţi, halate, pe care le vom distribui imediat ce le vom primi", a scris primarul Hogea pe o reţea de socializare.

Autoritatea locală a făcut un apel la populaţie pentru a respecta măsurile recomandate de autorităţile naţionale şi să iasă cât mai puţin din locuinţe, astfel încât răspândirea coronavirusului să fie limitată cât mai mult.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.