Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile libiene 'cooperează strâns' cu Marea Britanie

http://www.wfmynews2.com
Pray for Manchester

Guvernul libian de uniune naţională (GNA) a dat asigurări joi că are o 'cooperare intensivă şi strânsă' cu autorităţile britanice în cadrul anchetei asupra atentatului de luni din Manchester, soldat cu 22 de morţi şi cel puţin 60 zeci de răniţi, informează AFP, conform Agerpres. 'Cooperăm în mod intensiv şi strâns cu partenerii noştri britanici, pentru anchetarea pe marginea unor posibile reţele teroriste (implicate în atentatul din Manchester) şi am realizat un important progres în acest sens', a afirmat Abdelsalam Ashour, ministru-adjunct de interne al GNA, dând citire unui scurt comunicat în faţa jurnaliştilor, la Tripoli.

Înaltul responsabil nu a oferit detalii cu privire la aceste 'progrese', însă autorităţile libiene l-au arestat miercuri pe tatăl presupusului autor al atentatului, Ramadan Abedi, care este membru al Grupului de luptă islamic libian (LIFG), potrivit unui responsabil al serviciilor de securitate libiene.

Potrivit acestuia, liderul GNA, Fayez al-Sarraj, a discutat despre atentatul din Manchester la telefon cu premierul britanic Theresa May şi i-a promis o 'deplină coordonare' în anchetă. Un frate al presupusului kamikaze a fost arestat marţi la domiciliul familial din Tripoli. El şi-a revendicat apartenenţa la SI şi 'era la curent cu proiectul' fratelui său, potrivit 'Forţei de disuasiune', poliţie loială GNA în Libia. 'Ancheta este în curs', a adăugat Ashour în alocuţiunea lui. 'Avem relaţii foarte puternice şi strânse cu prietenii noştri în Marea Britanie', a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.