Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile nigeriene asigură că fac tot posibilul pentru eliberarea celor 136 de elevi răpiţi de la şcoală privată musulmană

cdn.cfr.org
Nigeria

Autorităţile regionale ale statului Niger, din centrul Nigeriei, au declarat joi că fac pot posibilul pentru eliberarea celor 136 de elevi răpiţi duminică de la o şcoală privată musulmană din acest stat, relatează joi AFP.

"Guvernul face tot posibilul pentru a asigura revenirea în siguranţă a copiilor", a transmis guvernul părinţilor acestora, confirmând pe Twitter că "numărul elevilor răpiţi de bandiţi la şcoala musulmană Salihu Tanko, situată la Tegina, este de 136", potrivit agerpres.ro.

Forţele de securitate "fac tot ce pot pentru a asigura revenirea în siguranţă a copiilor", asigură guvernul, dar ele acţionează "cu prudenţă în urmărirea bandiţilor pentru a evita daunele colaterale".

În acelaşi timp, administraţia regională a cerut ajutor guvernului federal pentru a "echipa mai bine" forţele de securitate pentru ca acestea să poată face faţă "acestor bandiţi".

Un grup de bărbaţi înarmaţi a sosit pe motociclete în localitatea Tegina, unde aceştia au deschis focul, ucigând un localnic şi rănind pe altul, înainte de a răpi copiii.

Aproximativ 200 de copii se aflau la şcoală în momentul atacului. Unii au reuşit să fugă, în timp ce răpitorii au renunţat la alţii cu vârste cuprinse între 4 şi 12 ani, ca fiind "prea mici pentru a merge pe jos", a declarat pentru AFP unul dintre responsabilii şcolii.

Acest atac este ultimul dintr-o serie de răpiri de şcolari şi studenţi în ultimele luni în centrul şi nord-vestul Nigeriei, unde de un deceniu bandiţi înarmaţi terorizează populaţia, jefuind sate, furând vite şi practicând răpiri în masă în scopul răscumpărării.

În afară de elevii răpiţi duminică, cel puţin 730 de copii şi adolescenţi au fost deja răpiţi din decembrie 2020.

Ţara cea mai populată din Africa se confruntă şi cu alte imense provocări în materie de securitate, în special cu o rebeliune jihadistă în nord-est, soldată cu peste 40.000 de morţi din 2009 până în prezent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.