Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile pro-Moscova din regiunea Herson solicită o bază militară rusă (CNN)

Herson

Autoritățile pro-Moscova din regiunea Herson a Ucrainei vor solicita o bază militară rusă în regiune, au informat marți agențiile de presă de stat ruse, potrivit CNN.

Agențiile de știri de stat ruse RIA-Novosti și TASS l-au citat pe Kirill Stremousov, adjunctul șefului administrației ruse a regiunii Herson, spunând: „Ar trebui să existe o bază militară a Federației Ruse în regiunea Herson. Vom cere asta, și întreaga populație este interesată de acest lucru”.

Armata rusă a preluat controlul unor părți din regiunea Herson la mijlocul lunii martie, iar oficialii susținuți de ruși susțin că au ocupat o serie de posturi guvernamentale.

Oficialii ucraineni estimează că aproximativ jumătate din populația din Herson a părăsit acum regiunea, mulți dintre ei spunând că au fugit de sub dominația rusă.

Eforturile Rusiei de a promova un referendum asupra așa-numitei „Republici Populare Herson” care ar oglindi apariția statelor separatiste susținute de ruși în estul Ucrainei păreau să fi fost suspendate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.