Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile ruse au dezmembrat o celulă ISIS care pregătea un atentat la Moscova

isis oil petrol

Patru presupuşi membri ai unei grupări având legături cu Statul Islamic (SI) au fost arestaţi joi la Moscova de serviciile secrete ruse care au afirmat că suspecţii pregăteau un atentat ce viza reţeaua de transport în comun din capitala rusă, relatează AFP şi DPA. Arestaţi în timpul unei operaţiuni a FSB (fostul KGB), cei 'patru membri ai grupării teroriste, printre care se aflau şi cetăţeni ruşi şi din Asia Centrală, pregăteau un atac cu explozibili artizanali în transportul în comun' din Moscova, a precizat FSB într-un comunicat.

'În timpul unei percheziţii la domiciliul persoanelor arestate, forţele de ordine au descoperit un atelier de fabricare de explozibili, explozibili artizanali gata să fie folosiţi şi componente ale acestora, precum şi arme automate, muniţii şi grenade', a adăugat el. Ei au confiscat de asemenea 'materiale şi înregistrări video de natură extremistă şi teroristă', potrivit FSB. 'Grupul terorist este condus din Siria', a afirmat FSB, adăugând că membrii arestaţi intenţionau să fugă în Siria după ce comiteau atentatul, conform Agerpres.

Rusia a întărit măsurile de securitate după atacul din 3 aprilie de la metroul din Sankt-Petersburg în care au fost ucise 15 de persoane. Serviciile de securitate ruse anunţă cu regularitate dejucarea unor atentate. De la începutul intervenţiei sale militare în Siria, la 30 septembrie anul trecut, Rusia, aliat al regimului de Damasc, a fost ameninţată cu represalii de către Statul Islamic şi de ramura siriană a Al-Qaida din Siria, fostul Front Al-Nosra, redenumit Frontul Fatah al-Sham.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.