Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile sanitar-veterinare din București, în alertă înainte Sărbătorilor Pascale

ansvsa

În intervalul 26-28 aprilie 2021, la nivelul municipiului București inspectorii ANSVSA au verificat 51 de unități comerciale și au fost aplicate 16 sancțiuni în valoare totală de 228.000 de lei.

În perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, medicii veterinari din cadrul Autorității Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) împreună cu cei din Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor București (DSVSA) efectuează controale tematice pentru a asigura consumatorilor un comerţ cu alimente sigure și a preveni apariția de toxiinfecții alimentare.

În urma acestor verificări, inspectorii sanitari veterinari au retras de la comercializare peste 838 de kg de carne, din care 600 de kg carne de miel, acestea fiind dirijate către unităţi de neutralizare autorizate.

Printre neregulile constatate și sancționate de medicii veterinari oficiali se numără carne comercializatăfărăexpertiză sanitară veterinară, lipsă elementelor de identificare a mărfii, neasigurarea trasabilității produselor alimentare, precum și deficiențe privind starea de igienă spațiilor de depozitare și comercializare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.