Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile se aşteaptă la coloane mari de camioane la graniţa cu Ungaria, începând de luni seară, când se ridică restricţia de tranzit

alerta

Autorităţile de frontieră se aşteaptă să se formeze coloane mari de camioane la graniţa cu Ungaria, ţară care a restricţionat accesul vehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone pe perioada Paştelui Catolic, interdicţia urmând să fie ridicată luni la ora 23,00. În vămile cele mai tranzitate, respectiv Nădlac I, Nădlac II şi Borş, vor fi luate măsuri de fluidizarea a traficului prin suplimentarea personalului de control şi a numărului de artere de ieşire până la capacitatea maximă, spune Poliţia de Frontieră.

Poliţia de Frontieră Arad anunţă, luni, că după ce traficul pentru vehiculele de transport marfă a fost restricţionat pe teritoriul Ungariei în perioada Paştelui catolic, respectiv timp de trei zile, în vămi se vor lua măsuri speciale pentru a se reduce cât mai mult timpii de aşteptare pentru contol la ieşirea din ţară.

În următoarele ore se aşteaptă ca sute de camioane să ajungă la graniţă, iar la Nădlac I, Nădlac II şi Borş ar urma să se formeze coloane de vehicule de mare tonaj.

În mod obişnuit, după restricţiile care se aplică în weekend în Ungaria, la Nădlac II coloanele de camioane ajung la 10 – 15 kilometri, acestea staţionând pe autostrada pan-europeană. Timpii de aşteptare pentru control ajung până la zece ore în zilele de luni.

”Începand de luni seară, ora 23.00, odată cu reluarea traficului, se preconizează o creştere a numărului de automarfare care se prezintă în punctele de trecere a frontierei pe sensul de ieşire din ţară, la graniţa cu Ungaria. În acest sens, au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea personalului şi folosirea la maxim a capacităţii punctelor de trecere a frontierei deschise pentru astfel de mijloace de transport. În limita configuraţiei acestora şi în funcţie de trafic, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, pentru ca formalităţile de frontieră să se efectueze cu operativitate”, se arată în comunicat.

Autorităţile precizează că formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, astfel că numărul de echipe de control depinde de numărul de poliţişti maghiari care vor fi la posturi.

”Poliţia de Frontieră Română ţine legătura cu autorităţile ungare în vederea alocării, în comun, de personal suplimentar pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei”, mai precizează Poliţia de Frontieră Arad.

Tranzitarea graniţei cu Ungaria cu vehicule cu o capacitate mai mare de 7,5 tone se poate face prin punctele Nădlac I, Nădlac II, Turnu, Vărşand (judeţul Arad), Borş şi Salonta (Bihor) şi Petea (Satu Mare).

Traficul de călători şi autoturisme prin punctele de trecere a frontierei nu va fi afectat de aglomeraţia de pe arterele dedicate camioanelor, însă pe drumurile spre frontieră s-ar putea creea ambuteiaje din cauza numărului mare de camioane care se vor îndrepta spre Spaţiul Schengen după ridicarea restricţiilor din Ungaria, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.