Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile se pregătesc de iarnă: 3.000 de pompieri cu 2.100 de utilaje grele, pregătiţi să intervină în zonele afectate de vremea rea

IGSU

Peste 3.000 pompieri cu 2.100 de utilaje grele sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei şi autorităţilor locale din judeţele unde sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase, în contextul avertizărilor de cod portocaliu şi cod galben de vânt puternic şi ninsori abundente care vizează mai multe judeţe din ţară, informează IGSU, conform Agerpres.

IGSU a dispus unităţilor subordonate luarea măsurilor necesare pentru prevenirea şi gestionarea operativă a unor eventuale situaţii de urgenţă la nivelul judeţelor vizate de vremea severă şi au fost activate grupele operative, fiind suplimentate efectivele care asigurarea intervenţia imediată.

Potrivit sursei citate, în aceste zone au fost dislocate 17 echipaje cu autospeciale şi şenilate: grupări de sprijin formate din autospecială de tractare şi şenilată de la ISU Călăraşi către ISU Tulcea, ISU Teleorman - ISU Argeş, ISU Arad - ISU Alba.

Grupări de sprijin cu autofreză de zăpadă multifuncţională: de la ISU Călăraşi la ISU Tulcea, ISU Bacău - ISU Vrancea, ISU Dolj - ISU Caraş-Severin, ISU Olt - ISU Hunedoara, ISU Iaşi - ISU Galaţi, ISU Suceava - ISU Covasna, ISU Suceava - ISU Sibiu, ISU Giurgiu - ISU Braşov, ISU Ialomiţa - ISU Buzău.

Grupări de sprijin cu autospecială de transport personal şi victime multiple (ATPVM): de la ISU Bihor la ISU Alba, ISU Dolj - ISU Vâlcea, ISU Mureş - ISU Braşov, ISU Bucureşti-Ilfov - ISU Dâmboviţa, ISU Constanţa - ISU Tulcea.

Totodată, la eventualele misiuni de căutare-salvare a persoanelor, sunt pregătite 40 autovehicule şenilate, 43 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple (ATPVM), 32 autofreze pentru deblocarea drumurilor, precum şi autospeciale de intervenţie la incendii şi ambulanţe SMURD.

IGSU precizează că la nivelul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din ţară au fost reactualizate procedurile de comunicare şi colaborare cu toate autorităţile locale competente pentru asigurarea protecţiei populaţiei din zonele ameninţate sau afectate.

Printre măsuri se mai regăsesc verificarea şi cunoaşterea situaţiei cu femeile gravide cu sarcina în 7 - 9 luni, a persoanelor care urmează tratamente de dializă sau alte afecţiuni, dar şi situaţia cu spaţiile destinate cazării temporare a persoanelor.

Evoluţia situaţiei din teren este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Naţional al IGSU.

IGSU recomandă celor care pornesc la drum în această perioadă să se informeze asupra traseelor pe care le au de parcurs şi să evite drumurile greu accesibile. De asemenea, înainte de a începe deplasarea, să se asigure că sistemul de încălzire al autoturismului funcţionează, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.