Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile siriene au eliberat 60 de deţinuţi în cadrul unui nou decret de amnistie

Daily Monitor
inchisoare detinut penitenciar gratii

Autorităţile siriene au eliberat începând de duminică 60 de deţinuţi, în cadrul unui nou decret de amnistie considerat cel mai complet de la începutul conflictului şi care se aplică crimelor legate de "terorism", a anunţat luni un ONG sirian, potrivit AFP.

O parte dintre cei eliberaţi au petrecut cel puţin 10 ani în închisorile regimului, în diferite regiuni siriene, a menţionat Observatorul sirian pentru drepturile omului, potrivit Agerpres.ro.

Decretul prevede "acordarea unei amnistii generale pentru crime teroriste comise de sirieni" înainte de 30 aprilie 2022, cu excepţia celor care au antrenat moartea unei fiinţe umane şi a celor prevăzute de legea antiteroristă", a scris preşedinţia siriană pe reţelele sociale.

Noul decret, publicat sâmbătă, cu două zile înainte de sărbătoarea Eid el-Fitr, care marchează sfârşitul Ramadanului, este considerat de militanţii pentru drepturile omului ca fiind cel mai complet de până acum.

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a anunţat deja mai multe amnistii de la începutul războiului, în 2011, cel mai recent în mai anul trecut, cu câteva săptămâni înainte de realegerea sa pentru un al patrulea mandat.

Actualul decret de amnistiere are "cadrul cel mai larg de la începutul revoluţiei siriene", potrivit avocatei Nora Ghazi, directoarea organizaţiei 'No Photo Zone', care le acordă deţinuţilor asistenţă juridică.

De la începutul conflictului, mai mult de o jumătate de milion de oameni au ajuns în închisorile regimului şi peste 100.000 dintre acestea au murit torturaţi sau ca urmare a condiţiilor de detenţie, notează Observatorul pentru drepturile omului.

Regimul sirian este acuzat de asemenea de practicarea torturii în închisori, de violuri şi agresiuni sexuale, precum şi de execuţii extrajudiciare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.