Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile spaniole speră că testele de anticorpi vor evidenţia adevărata dimensiune a pandemiei de coronavirus

cdnuploads.aa.com.tr
spania covid coronavirus

Autorităţile spaniole speră că o amplă campanie naţională de testare ce vizează detectarea anticorpilor, care va debuta luni şi va dura mai multe săptămâni, va evidenţia adevărata dimensiune a epidemiei de coronavirus în Spania, una dintre cele mai grav afectate ţări din lume de pandemia de COVID-19, informează DPA.

Aproximativ 90.000 de rezidenţi din 36.000 de familii spaniole vor face două teste diferite, iar acest proces va fi repetat de două ori, la un interval de trei săptămâni, potrivit agerpres.ro.

Citește și: PSD anunță că-i pregătește o mare lovitură Guvernului Orban! Ofensiva pe care o va demara imediat după încetarea stării de urgență

Participarea la acest studiu desfăşurat la scală naţională este voluntară. Autorităţile spaniole din domeniul sănătăţii speră că obţină astfel informaţii preţioase despre prevalenţa noului virus în rândul familiilor rezidenţilor, după o perioadă de izolare de şase săptămâni.

Italia, cea mai afectată ţară din Europa, a anunţat un plan similar weekendul trecut. Începând din 4 mai, Italia va efectua teste de anticorpi pe aproximativ 150.000 de persoane, pentru a obţine astfel o imagine mai clară despre numărul real de cazuri de infectare.

Germania, care a avut relativ mai puţin de suferit de pe urma pandemiei, intenţionează să implementeze un program asemănător.

Citește și: Alexandru Rafila: Mai avem 4-5 zile! Vom vedea atunci dacă intensificarea contactelor sociale de Paște va duce la înmulțirea numărului de cazuri de Covid-19

Aceste teste vor permite experţilor să afle dacă o persoană a fost deja infectată cu noul coronavirus şi dacă a dezvoltat anticorpi, pentru ca oamenii care au avut deja virusul dar au prezentat puţine simptome sau chiar deloc să poată fi identificaţi.

Cele mai recente statistici din Spania sunt dătătoare de speranţă. Luni a fost a patra zi consecutivă în care numărul persoanelor vindecate l-a depăşit pe cel al noilor cazuri confirmate.

În Spania, numărul total al cazurilor confirmate se apropie de 210.000, iar peste 100.000 de persoane s-au vindecat. Numărul deceselor asociate COVID-19, maladia respiratorie provocată de noul coronavirus, a crescut cu 331 în ultimele 24 de ore şi a ajuns la 23.500, potrivit Ministerului Sănătăţii din această ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.