Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile sunt în alertă - Mercur descoperit într-un cămin studențesc din Capitală! Zona este securizată

libertatea.ro
mercur

Poliția Capitalei și Pompierii intervin în zona Facultății de Drept a Universității București, unde există riscul de contaminare cu mercur.

Potrivit primelor informații, într-un cabinet stomatologic al ASSMB (din Căminul Kogălniceanu) a fost deschis astăzi un dulap închis de 20 de ani, în care nu știau ce se află. În urma spargerii lacătului, s-au găsit în 8 kilograme de mercur. O parte din sticlele în care se afla mercur sunt sparte, însă până la acest moment nu se știe dacă sticlele s-au spart acum sau în trecut.

Zona e securizată. La fața locului sunt polițiști și pompieri. Informația a fost confirmată oficial pentru STIRIPESURSE.RO de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU).

UPDATE: „Astăzi, în jurul orei 11:20 a fost sesizat prin apel 112 faptul că într-un dulap dintr-un cabinet medical din sectorul 5 au fost găsite aproximativ 5 kg de mercur. La fața locului au sosit polițiști ai Secției 17 Poliție și Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Poliției Capitalei. De asemenea, au fost prezenți și specialiști Serviciului Interventie și Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Pentru stabilirea împrejurărilor prin care cantitatea de mercur a ajuns în respectiva locație, polițistii au întocmit un dosar penal, iar cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art.359 din Codul Penal”, precizează Poliția Capitalei, la solicitarea STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.