Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile taiwaneze se pregătesc pentru sosirea furtunii tropicale Atsani

www.abcnews.go.com
uragan, furtuna

Taiwanul se pregăteşte vineri pentru intensificări periculoase ale vântului şi ploi torenţiale pe măsură ce furtuna tropicală Atsani se apropie de partea sudică a acestei insule, informează DPA.

Furtuna Atsani, formată în Canalul Bashi, între Taiwan şi Filipine, a ajuns vineri dimineaţă la circa 100 de kilometri sud-est de cel mai sudic punct al Taiwanului. Se preconizează că Atsani va atinge sâmbătă Peninsula Hengchun din sudul Taiwanului, potrivit Biroului central de meteorologie, potrivit agerpres.ro.

Citește și: UIMITOR O tehnologie VECHE din 1998 ELIMINĂ particulele de coronavirus

Furtuna, cu o rază de 120 de kilometri, a provocat intensificări ale vântului de până la 28 de metri pe secundă, cu rafale de până la 35 de metri pe secundă, a precizat biroul.

Ministrul de Interne, Hsu Kuo-yung, i-a îndemnat vineri pe rezidenţi să stea departe de plaje şi să rămână în alertă din cauza ploilor torenţiale care urmează să cadă în sudul Taiwanului şi în provinciile estice Hualien şi Taitung.

Vineri, şcolile şi activităţile comerciale din două municipalităţi ale comitatului Pingtung, în sud, şi de pe două mici insule din largul coastei estice a Taiwanului, au fost închise. Serviciile locale de transport cu feribotul au fost de asemenea suspendate.

Joi seară a fost emisă o alertă la ţărm pentru furtuna Atsani, la mai multe ore după o avertizare maritimă. Potrivit autorităţilor locale, Atsani este prima furtună majoră din 2020 care ajunge pe ţărmul Taiwanului şi doar a cincea formată după anul 2000 care a necesitat emiterea unor avertizări de furtună în luna noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.