Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile talibane din Afganistan au confiscat și deversat 3.000 de litri de alcool de contrabandă în canalul din Kabul

nst.com
talibani

Serviciile de informaţii afgane au anunţat duminică că au confiscat aproximativ 3.000 de litri de alcool de contrabandă pe care i-au deversat apoi într-un canal din Kabul, noile autorităţi talibane reprimând drastic vânzarea şi consumul de alcool, relatează AFP, citat de agerpres.

Într-un videoclip publicat de Direcţia Generală de Informaţii (GDI), serviciile speciale ale Emiratului Islamic (nume dat de talibani regimului lor, n.red.), mai mulţi agenţi în uniformă sunt arătaţi golind mai multe butoaie într-un canal.

GDI a precizat într-un comunicat că 3.000 de litri de alcool au fost confiscaţi şi distruşi în urma unei operaţiuni într-un cartier al capitalei afgane, în timpul căreia trei bărbaţi au fost arestaţi.

"Musulmanii ar trebui să se abţină de la producerea şi furnizarea de alcool", a declarat un cercetător religios în videoclip.

Vânzarea şi consumul de alcool au fost deja interzise sub regimul anterior susţinut de Occident, însă talibanii, cunoscuţi pentru viziunea lor foarte strictă asupra islamului, au intensificat represiunea de la preluarea puterii la mijlocul lunii august.

De asemenea, Ministerul pentru Promovarea Virtuţii şi Prevenirea Viciului a emis mai multe recomandări privind reducerea drepturilor femeilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.