Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile turce au arestat mai mulţi avocaţi ai celor doi profesori aflaţi în greva foamei

catuse

Autorităţile turce au arestat marţi cel puţin 13 avocaţi ai unui cabinet ce asigură apărarea pentru doi profesori aflaţi în detenţie şi în greva foamei, cu două zile înainte de începerea procesului lor, a anunţat un coleg al acestora, informează AFP. 'Mandate de arestare au fost emise pe numele a 18 avocaţi. Ştim că 13 (dintre ei) au fost plasaţi în arest, iar despre alţi cinci nu avem nicio veste', a declarat pentru AFP Anil Arman Akkus, avocat al Biroului pentru Drepturile Poporului (HHB), foarte implicat în apărarea celor doi profesori în greva foamei, conform Agerpres.

Nuriye Gulmen, profesoară universitară, şi Semith Özakça, învăţător, au fost destituiţi prin decrete-legi emise în cadrul stării de urgenţă instaurate în urma puciului eşuat din 15 iulie 2016, imputat predicatorului musulman autoexilat în SUA, Fetullah Gulen, care dezminte orice implicare. După luni de manifestaţii zilnice în centrul oraşului Ankara, ei au declanşat la 9 martie o grevă a foamei pentru a contesta destituirea lor, înainte de a fi plasaţi în detenţie la sfârşitul lui mai, sub acuzaţia de apartenenţă la un grupuscul de extremă stânga, DHKP-C, clasat drept 'terorist' în Turcia.

Procesele împotriva lor urmează să înceapă joi la Ankara, în timp ce manifestaţii au loc în fiecare zi în centrul capitalei turce în susţinerea lor. Mai mult de 50.000 de persoane au fost arestate în Turcia şi peste 140.000 au fost destituite sau suspendate în timpul epurărilor lansate după lovitura de stat eşuată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.