Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile ucrainene anunţă CAPTURAREA unui spion militar rus

spion

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunţat - duminică - prinderea în flagrant delict a unui ucrainean care lucra ca spion pentru agenţia de informaţii militare ruse (GRU), la câteva zile după ce un jurnalist ucrainean fusese arestat în Rusia şi acuzat că ar efectua misiuni de spionaj în această ţară, informează Reuters.

Suspectul - neidentificat - a intrat în atenţia SBU după ce a oferit unui înalt responsabil militar cetăţenie rusă şi bani în schimbul unor documente secrete despre capacităţile militare ale Ucrainei şi date despre contactele cu parteneri externi.

Citește și: 'Tentativă de atac terorist' împotriva unor militari americani la ambasada din Kuweit

'El a fost surprins de ofiţeri SBU în momentul în care primea un stick conţinând informaţii pe care el le credea documente secrete de natură militară', afirmă comunicatul SBU.

Autorităţile din Rusia nu au comentat pentru moment această arestare.

Lunea trecută, Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) anunţase că arestat un presupus ofiţer de informaţii ucrainean, care colecta date secrete despre organizarea apărării şi securităţii în Rusia. FSB l-a identificat ca fiind Roman Suşcenko. Serviciile de informaţii militare ucrainene au dezminţit că acesta ar fi unul dintre agenţii săi, iar agenţia de presă ucraineană Ukrinform a declarat că acesta era corespondentul său în Franţa, care se afla în data de 30 septembrie la Moscova din motive personale când a fost arestat.

Ucraina a emis apoi un avertisment pentru cetăţenii săi, recomandându-le să nu mai călătorească în Rusia, anunță Agerpres.

Relaţiile între cei doi foşti aliaţi sunt la cel mai scăzut nivel după anexarea de către Rusia în martie 2014 a peninsulei ucrainene Crimeea şi sprijinul acordat de această ţară separatiştilor proruşi în conflictul sângeros din estul Ucrainei, în care şi-au pierdut viaţa peste 9.600 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.