Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile ucrainene continuau joi ancheta în cazul elicopterului prăbușit la Kiev

elicopter prabusit

Autorităţile ucrainene continuau joi ancheta ordonată cu o zi înainte de preşedintele Volodimir Zelenski, după decesul ministrului de interne Denis Monastîrski în urma prăbuşirii lângă o grădiniţă a elicopterului în care se afla, provocând de asemenea moartea altor 13 persoane, informează AFP.

"Serviciul de securitate al Ucrainei a declanşat o anchetă penală asupra acestui teribil eveniment", a declarat Zelenski într-un discurs miercuri seara.

"L-am însărcinat pe şeful Serviciului de securitate al Ucrainei, în cooperare cu toate celelalte instituţii autorizate, să clarifice toate circumstanţele catastrofei", a precizat Zelenski.

Elicopterul, un Super Puma EC-225 (Airbus Helicopters), potrivit Serviciul de stat pentru Situaţii de Urgenţă (SES) căruia îi aparţinea, s-a zdrobit miercuri dimineaţa la Brovarî, lângă Kiev.

Potrivit aceleiaşi surse, nouă persoane se aflau la bordul aparatului, printre care ministrul de interne şi adjunctul său. Potrivit celui mai recent bilanţ atribuit de aceeaşi sursă, 14 persoane au murit, printre care un copil, şi 25 sunt spitalizate, printre care 11 copii.

"Şeful poliţiei naţionale a Ucrainei va conduce Ministerul de Interne pentru moment. Noi am repartizat de asemenea responsabilităţile ce-i reveneau ministrului în cadrul operaţiunii noastre de apărare şi de garantare a securităţii statului", a adăugat Zelenski.

La faţa locului, jurnalişti ai AFP au văzut resturi ale elicopterului lângă un imobil de locuinţe, o portieră, două maşini distruse. De asemenea, corpuri înfăşurate şi duse pe o targă, unul câte unul, spre o furgonetă.

Prăbuşirea elicopterului, survenită la patru zile după un bombardament rus ce s-a soldat cu 45 de morţi la Dnipro, în estul Ucrainei, a suscitat o amplă emoţie.

Responsabilii ucraineni, printre care prim-ministrul Denis Şmîhal pe Telegram, au deplâns moartea lui Denis Monastîrski, 42 de ani, fost avocat ce făcea parte din partidul lui Volodimir Zelenski.

La Washington, preşedintele Joe Biden şi soţia sa Jill s-au declarat solidari cu "toţi cei care sunt îndoliaţi de această tragedie sfâşietoare", a anunţat Casa Albă. Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a deplâns la rândul său pe Twitter decesul unui "mare prieten al UE".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.