Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile Vietnamului au lansat o anchetă după ce mai multe exemplare rare de maimuţă-langur au fost împuşcate

soundofscience.info
maimuţă-langur

Autorităţile din centrul Vietnamului au lansat o anchetă după ce cinci exemplare rare de maimuţă-langur au fost împuşcate mortal de braconieri, a anunţat luni un ranger, informează agenţia DPA.

Poliţia şi rangerii au întâlnit un grup de braconieri în timp ce patrulau într-o pădure din apropierea satului Kon Doc, situat într-o zonă îndepărtată din zonele muntoase din centrul Vietnamului, la aproximativ şapte ore sud de oraşul Da Nang, a declarat Ngo Vinh Phong, un înalt oficial din cadrul serviciului de rangeri din provincia Quang Ngai.

Când i-au observat pe rangeri, braconierii au fugit în pădure, abandonând motociclete, buteliile de gaz şi 53 de gloanţe de plumb, dar şi cinci exemplare de maimuţă-langur moarte, fiecare cântărind între 5 şi 15 kilograme.

Aceste animale se află printre cele 25 de specii de primate pe cale de extincţie şi se numără printre vieţuitoarele ''în pericol critic de dispariţie'' incluse pe ''Lista roşie'' a Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (IUCN), potrivit Agerpres.ro.

Potrivit Societăţii Zoologice din Frankfurt, aproximativ o mie de exemplare de maimuţă-langur din specia Pygathrix cinerea au fost observate în pădurile din cinci provincii din Vietnam, de la regiunile de coastă până la zonele muntoase centrale. Exemplare din această specie au fost de asemenea consemnate în Laos şi Cambodgia.

Scheletele de primate, oasele de tigru şi coarnele de rinocer se numără printre ingredientele utilizate în medicina tradiţională în Vietnam.

Conform legii vietnameze, orice persoană care este găsită vinovată de uciderea animalelor incluse pe ''Lista roşie'' a IUCN riscă până la 15 ani de închisoare şi o amendă de până la 2 miliarde de dongi vietnamezi (88.000 de dolari).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.