Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorizația de mediu pentru depozitul de deșeuri din Târgu-Jiu a fost suspendată

agerpres
firma deseuri

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Gorj a suspendat autorizația integrată de mediu pentru depozitul de deșeuri din Târgu Jiu. Decizia a intrat în vigoare de marți și a fost luată ca urmare a nemulțumirii locuitorilor, care au semnalat mirosul neplăcut.

„Începând de ieri, 23.03.2021, a intrat în vigoare decizia emisă de Agenția pentru Protecția Mediului Gorj privind suspendarea Autorizației Integrate de Mediu pentru Depozitul de deșeuri municipale de la Târgu Jiu. De la această dată, până la eliminarea cauzelor, depozitul deținut de firma Polaris Mediu SRL își va suspenda activitatea, pentru o perioadă de maxim 6 luni. Operatorul economic care exploatează depozitul s-a angajat să finalizeze lucrările de diminuare a disconfortului olfactiv în maxim 11 săptămâni”, se arată într-un comunicat al Gărzii Naționale de Mediu, remis presei miercuri, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Un medic de la UPU-SMURD vorbește despre 'psihoza Groșan': oamenii refuză masca de oxigen

Decizia luată de APM Gorj survine ca urmare a nemulțumirii locuitorilor din cartierul Slobozia din Târgu Jiu, care au sesizat, în repetate rânduri, disconfortul olfactiv generat de acest depozit.

„Deși, în ultimii doi ani, Garda Națională de Mediu a efectuat 28 de controale la acest operator, în timpul cărora a aplicat sancțiuni în valoare de 495.000 lei și a trasat mai multe măsuri de conformare, acestea nu au fost realizate în integralitatea lor. Lucrările efectuate de operator, până în prezent, nu au condus la diminuarea disconfortului olfactiv”, se mai arată în comunicat.

În noiembrie 2020, Comisariatul General al GNM, împreună cu Comisariatul Județean Gorj, au efectuat un control comun la Depozitul de deşeuri Tg. Jiu, în urma căruia s-a stabilit un alt set de măsuri, respectiv obligarea operatorului economic la captarea gazelor de depozit şi arderea lor centralizată, aşa cum prevede Autorizaţia Integrată de Mediu. Deoarece aspectele constatate au constituit abateri față de autorizaţia de mediu, a fost transmisă o notificare către APM Gorj cu privire la nerespectarea autorizaţiei integrate de mediu. Ulterior, APM Gorj a transmis operatorului o notificare prealabilă cu termen de rezolvare a neconformităţilor în 60 de zile.

„Întrucât, în timpul verificărilor, comisarii de la GNM - Comisariatul Județean Gorj au constatat că nici de această dată nu au fost duse la îndeplinire măsurile stabilite, APM Gorj a decis suspendarea autorizației de mediu deținută de operator, pentru o perioadă de maxim 6 luni”, susțin reprezentanții GNM.

Garda Națională de Mediu și-a exprimat disponibilitatea de a pune la dispoziția autorităților locale datele necesare, expertiza și sprijinul tehnic, în vederea identificării unor soluții care să preîntâmpine o eventuală criză a deșeurilor la nivelul județului, ale cărei urmări ar putea avea efecte asupra sănătății populației.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.