Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorul atacului cu cuţitul într-un tren din Germania, internat la psihiatrie

poliție Germania

Autorităţile germane au anunţat duminică internarea la psihiatrie a sirianului care a comis sâmbătă un atac cu cuţitul într-un tren, rănind patru persoane, şi au exclus pista unei motivaţii islamiste, relatează AFP.

O primă evaluare făcută de un expert autorului agresiunii, un refugiat politic sirian de 27 de ani ajuns în Germania în 2014, a stabilit că este vorba de "o schizofrenie delirantă şi paranoică" şi de o alterare puternică a responsabilităţii penale, a declarat presei procurorul din Nuremberg-Fürth însărcinat cu acest dosar, Gerhard Neuhof.

Tânărul a declarat că se simte urmărit de poliţişti care îl supravegheau şi încercau astfel să îl înnebunească, a subliniat procurorul, adăugând că el nu a făcut obiectul niciun măsuri poliţieneşti speciale.

El a fost internat şi urmează să fie supus unor examinări ample.

"Nu există niciun element care să trimită spre o motivaţie islamistă", a precizat responsabila poliţiei locale, Sabine Nagel.

Faptele s-au produs sâmbătă dimineaţă într-un tren de mare viteză care circula între Bavaria (sud) şi Hamburg (nord) şi care avea 208 pasageri la bord.

Autorul agresiunii a atacat subit pasageri într-un vagon, rănind la întâmplare patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 26 şi 60 de ani, în special la cap.

Mai mulţi pasageri au încercat apoi să îl oprească pe sirian şi le-au acordat primul ajutor răniţilor, conform autorităţilor, care au salutat "curajul lor civic".

Bărbatul a fost în cele din urmă arestat de poliţie fără a opune rezistenţă, având asupra sa un cuţit pătat de sânge.

Achetatorii încearcă să stabilească acum parcursul personal al refugiatului sirian. Cu o zi înainte de agresiune, el şi-a pierdut locul de muncă, potrivit poliţiei, iar în 2020 a fost condamnat pentru mici escrocherii.

"Acest atac cu cuţitul este groaznic", a reacţionat ministrul de Interne, Horst Seehofer.

Chiar dacă pista teroristă a fost exclusă, faptele sale au survenit într-un context tensionat în Germania, care s-a confruntat în ultimii ani cu mai multe atacuri jihadiste.

În iunie, un sirian de 21 de ani care se revendica de la gruparea Stat Islamic a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru că a înjunghiat mortal un homosexual şi l-a rănit grav pe partenerul acestuia la Dresda în octombrie 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.