Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorul atentatului de la Sankt Petersburg, descris de vecini ca fiind 'calm şi discret'

AFP
Sankt-Petersburg

Vecinii presupusului autor al atentatului din metroul de la Sankt Petersburg l-au descris miercuri reporterilor agenţiei France Presse ca fiind un tânăr 'calm şi discret' şi s-au arătat surprinşi că acesta a fost capabil de un asemenea act. Akbarjon Djalilov, în vârstă de 22 de ani şi născut în Kârgâzstan, locuia la etajul doi al unui bloc dintr-un ansamblu rezidenţial situat în partea de nord a vechii capitale imperiale ruse.

'Nici nu pot să descriu ce am simţit atunci când am aflat că locuia aici. A fost un şoc. Este înfricoşător', spune Ludmila, una dintre vecinele presupusului terorist kamikaze. 'Vă daţi seama, dacă ar fi lăsat (o bombă) în apartamentul său? Sunt mulţi copii aici', adaugă ea.

La rândul ei, vecina de palier a lui Akbarjon Djalilov, Daria Folomkina, îl caracterizează pe acesta drept un tânăr 'calm şi discret' şi îşi aduce aminte că o saluta când o întâlnea. 'Proprietarul apartamentului mi-a dat numărul de telefon pentru ca să-l sun dacă ne face probleme, dar niciodată nu a fost cazul', completează aceeaşi vecină. Ea mai menţionează că Djalilov s-a mutat în acest apartament cu circa o lună în urmă şi el avea prieteni care îl vizitau, conform Agerpres.

Potrivit poliţiei din regiunea kârgâză Och, locul natal al lui Akbarjon Djalilov, acesta a revenit la Sankt Petersburg pe data de 3 martie, după ce şi-a vizitat părinţii rămaşi în Kârgâzstan. Familia Djalilov s-a mutat în Rusia în anul 2011 pentru a lucra acolo. În anul 2014 părinţii lui Akbarjon au revenit în Kârgâzstan, însă el a rămas la Sankt Petersburg. Motivaţia sa de a comite atacul sinucigaş soldat cu 14 morţi şi 49 de răniţi nu este cunoscută, dar regiunea Och este o zonă de unde provin numeroşi combatanţi care luptă în Siria şi Irak de partea grupării jihadiste Statul Islamic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.