Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorul unui atac armat soldat cu cinci morţi asupra redacţiei unui ziar din SUA, condamnat la cinci sentinţe de închisoare pe viaţă

usatoday.com
Capital Gazette

Un judecător din statul Maryland l-a condamnat marţi la cinci sentinţe de închisoare pe viaţă pe autorul unui atac armat soldat cu cinci morţi asupra redacţiei Capital Gazette, din Annapolis, în 2018, fără posibilitatea eliberării condiţionate, a anunţat biroul procurorului din comitatul Anne Arundel, relatează Reuters.

Un juriu a decis, în iulie, că Jarrod Ramos poate fi considerat responsabil din punct de vedere penal de comiterea masacrului, unul dintre cele mai sângeroase atacuri derulate vreodată asupra unei media americane.

Ramos a pledat vinovat în octombrie 2019 la 23 de capete de acuzare, inclusiv cinci pentru crimă de gradul întâi, dar a invocat faptul că nu poate fi tras la răspundere penal pentru actele comise, din cauza unei boli mintale. Juriul a respins această strategie a apărării de a invoca o boală mintală, după doar câteva ore de deliberare.

Atacul armat a avut loc pe 28 iunie 2018, când Ramos a intrat în redacţia Capital Gazette, din Annapolis, şi i-a împuşcat mortal pe editorul adjunct al ziarului, Rob Hiaasen (59 de ani), pe jurnaliştii Wendi Winters (65 de ani), Gerald Fischman (61 de ani) şi John McNamara (56 de ani), precum şi pe asistenta de vânzări Rebecca Smith (34 de ani).

Ramos purtase o lungă bătălie legală cu ziarul din cauza unui articol publicat despre el, iar în cele din urmă procesul lui nu a avut sorţi de izbândă, potrivit Agerpres.ro.

Procesul a fost amânat de mai multe ori, parţial din cauza pandemiei de coronavirus. În caz că juriul ar fi ajuns la concluzia că Ramos suferea de o boală mintală la momentul atacului, el ar fi putut primi o sentinţă în urma căreia să fie internat într-o instituţie psihiatrică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.