Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorul unui atac cu cuţit soldat cu victime în 2016, în Germania, declarat iresponsabil şi internat la psihiatrie

ciocanel judecator

Autorul unui atac cu cuţit comis în mai 2016 în Germania şi soldat cu un mort şi trei răniţi, prezentat o vreme drept posibil islamist, a fost declarat iresponsabil de justiţia din această ţară, care a decis că el nu va fi încarcerat, ci internat într-un spital psihiatric, informează AFP şi The Local.de. Tribunalul Penal din Munchen, în Bavaria (sud), a estimat că Paul H., un german de 28 de ani, suferă de 'probleme bipolare', însoţite, în momentul faptelor, 'de simptome psihotice'.

Acest tâmplar în şomaj a înjunghiat la 10 mai 2016, în zori, patru bărbaţi. Primul într-un tren, al doilea pe peronul staţiei S-Bahn (tren interurban) din Grafing, lângă Munchen, apoi pe ultimii doi în exteriorul acestei staţii. Un bărbat de 56 de ani a decedat în urma rănilor, iar celelalte trei victime, pe atunci în vârstă de 58, 43 şi 55 de ani, au fost rănite. În faţa anchetatorilor, Paul H. a recunoscut că a strigat în timpul agresiunilor 'Dumnezeu e mare' în arabă şi 'Voi, necredincioşilor, trebuie să muriţi', ceea ce a condus într-o primă fază la pista unui mobil islamist, conform Agerpres.

Însă răspunsurile sale confuze în timpul interogatoriilor au stârnit rapid suspiciuni de altă natură, iar poliţia şi Parchetul au respins repede pista teroristă, evocând 'probleme psihice şi droguri' în cazul suspectului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.