Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autostrada Sibiu - Pitești, BLOCATĂ - CNAIR vine cu explicații privind termenul la care încep lucrările

panoramio.com
autostrada bucuresti ploiesti

Este oficial, lucrările la Autostrada Sibiu - Pitești nu vor începe prea curând. O confirmă chiar CNAIR, care a informat Economica. net că lucrările sunt puse în așteptare de până la obținerea Acordul de Mediu.

"Oficiali de la Mediu estimau anterior pentru Economica.net că Acordul de Mediu pentru Autostrada Sibiu-Piteşti ar putea fi emis vara aceasta. Termenul va fi însă depăşit, având în vedere că oficialii de la Transporturi au anunţat recent că documentul esenţial pentru construcţia autostrăzii ar putea fi emis „până la sfârşitul acestui an".

Citește și: INS dă datele care contrazic Guvernul Dăncilă - Măsurile fiscale au pus frână pe industria românească

Contactat de către Economica.net, Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a spus că procedurile pentru obţinerea Acordului de Mediu sunt în derulare.

„Suntem în faza de completare a studiului de evaluare adecvată cu informaţii şi date solicitate de Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului şi Consiliul Judeţean Alba. Urmează faza de depunere raport de impact asupra mediului, realizat de către un consultant după îndrumările ANPM. După ce parcurgem toate aceste etape, trimitem la Mediu", a explicat Şerbănescu.

EPC Consultanţă de Mediu a câştigat anul trecut licitaţia organizată de CNAIR pentru "servicii privind evaluarea impactului asupra mediului, realizarea evaluarii adecvate şi obţinerea acordului de mediu pentru proiectul Autostrada Sibiu-Piteşti", cu suma de 132.500 lei.

Acordul de Mediu este necesar pentru emiterea Autorizaţiei de Construire.

Valoarea totală a investiţiei în Autostrada Sibiu-Piteşti va fi de 3,34 miliarde de euro (15 miliarde de lei), potrivit unui document postat pe site-ul Ministerului Transporturilor.

În iulie 2017, CNAIR a scos la licitaţie secţiunile 1 şi 5 din Autostrada Sibiu-Piteşti, pentru execuţia cărora a primit în octombrie nouă oferte (secţiunea Sibiu - Boiţa), respectiv opt oferte (secţiunea Curtea de Argeş - Piteşti).

Autostrada Sibiu – Piteşti este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European, care traversează ţara de la vest la est. Aceasta este cerută şi de către Dacia - Renault, cel mai mare exportator al României, scrie Economica.net.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.