Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoturismele municipalităţii din Istanbul, expuse în piața publică pentru a ilustra risipa banilor publici

Nations Online Project
Istanbul

Sute de autoturisme achiziţionate în leasing, dintre care unele sunt mărci de lux, au fost aliniate într-o piaţă publică din Istanbul de către noul primar al acestei metropole turce, Ekrem Imamoglu, care a dorit astfel să arate ''risipa resurselor municipale'' de pe vremea fostului edil susţinut de preşedintele Recep Tayyip Erdogan, relatează vineri agenţia DPA, potrivit Agerpres.


Odată cu această expunere, noul primar a anunţat că respectivele maşini, care sunt în plus faţă de nevoile municipalităţii, vor fi înapoiate societăţilor de unde au fost închiriate.

Potrivit cotidianului Sozcu, critic faţă de Erdogan, circa 600 de maşini sunt în prezent expuse în piaţa Piaţa Yenikapi şi vor mai fi aduse şi altele. Această publicaţie afirmă că fostul primar a semnat anul acesta un contract de închiriere a 2.432 de maşini pentru suma de 24,3 milioane de dolari.

Ekrem Imamoglu, provenit din formaţiunea de opoziţie Partidul Republican al Poporului (CHP), a pus în luna iunie capăt unei conduceri de 25 de ani a primăriei din Istanbul de către formaţiunea lui Erdogan, Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), câştigând un scrutin care a fost repetat din cauza unor pretinse fraude de care s-a plâns AKP.

Imamoglu a promis în campania electorală că, odată ajuns edil, va dezvălui ''cheltuielile nechibzuite'' şi ''corupţia'' din perioada în care primăria Istanbulului a fost condusă de AKP.

Preşedintele Erdogan l-a criticat duminică pe Imamoglu, la o zi după ce acesta s-a întâlnit cu foşti primari kurzi din sud-est. Presa locală speculează şi asupra unei posibile tentative a guvernului de a încerca înlocuirea lui Imamoglu. Întrebat dacă acesta din urmă ar putea fi demis, ministrul de interne Suleyman Soylu a declarat vineri că va oferi detalii în weekend

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.