Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avalanșă în Alpi - Doi turiști italieni au murit

avalansa

Echipele de salvatori montani au descoperit trupurile neînsufleţite ale celor doi excursionişti italieni care au fost surprinşi de o avalanşă produsă duminică în Munţii Alpi, în apropierea graniţei dintre Italia şi Elveţia, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Unul dintre cadavre a fost găsit îngropat în zăpadă, iar un altul a fost recuperat dintr-un lac. Avalanşa s-a produs la o altitudine de circa 2.200 de metri în zona Val Formazza din regiunea italiană Piemont, a precizat într-un comunicat grupul de salvatori alpini CNSAS.

O echipă de salvare formată din specialişti a fost trimisă cu un elicopter la locul incidentului în ciuda vânturilor puternice din regiune după declanşarea alarmei, aproximativ la ora 11:00 GMT. Un câine dresat pentru operaţiuni de salvare a ajutat la descoperirea cadavrelor.

Victimele, care purtau rachete de zăpadă pentru a se putea deplasa mai uşor pe munte, sunt o femeie de 30 de ani şi un bărbat în vârstă de 53 de ani, potrivit presei italiene. Aceştia erau originari din Lombardia, o regiune din nordul Italiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.