Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avalanșă în Tibet: Cel puţin opt persoane au murit

avalansa

Cel puţin opt persoane au murit în urma unei avalanşe care s-a produs în oraşul Nyingchi din regiunea de sud-vest a Tibetului, a informat media de stat, transmite Reuters. Guvernul chinez a trimis la faţa locului o echipă responsabilă cu gestionarea intervenţiilor pentru recuperarea cadavrelor şi găsirea persoanelor dispărute, informează Agerpres.

Avalanşa, care s-a produs marţi, în jurul orei locale 20:00 (12:00 GMT), pe o porţiune a drumului ce face legătura între satul Pai din Mainling şi ieşirea din tunelul Doxong La, a surprins mai multe persoane şi vehicule, conform agenţiei Xinhua.

Nu este clar deocamdată câte persoane sunt date dispărute, iar autorităţile nu au făcut publice alte detalii.

Autorităţile locale au trimis la faţa locului 131 de persoane şi 28 de vehicule, a relatat joi cotidianul chinez Global Times. De asemenea, ministerul chinez pentru Situaţii de Urgenţă a trimis un grup de lucru în Regiunea Autonomă Tibet din sud-vestul Chinei.

Până miercuri, la ora locală 17:30, departamentul pentru intervenţii în situaţii de urgenţă a desfăşurat 246 de salvatori, peste 70 de vehicule, 10 echipamente de mari dimensiuni şi 994 de dispozitive pentru căutare în cadrul operaţiunilor de excavare a unui culoar de 350 de metri, se arată într-un raport.

Situată la o altitudine de aproximativ 3.100 de metri, localitatea Nyingchi este supranumită de multe companii de turism "Elveţia Tibetului".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.