Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE: Avalanşă în Munţii Rodnei: o persoană ar fi murit, iar alți doi oameni sunt dispăruți

avalansa

UPDATE: Şeful Salvamont România, Sabin Cornoiu, a declarat, pentru News.ro, că turiştii sunt din Polonia. La intervenţie a fost solicitat un elicopter SMURD, fiind folosit, de asemenea, un câine special antrenat pentru salvare din avalanşă. Şeful Salvamont România, Sabin Cornoiu, a declarat, pentru News.ro, că din primele date reiese că turiştii surprinşi de avalanşă sunt cetăţeni polonezi. Acolo a fost solicitată intervenţia unui elicopter SMURD, iar salvatorii din Borşa intervin inclusiv cu un câine special antrenat pentru căutare în avalanşă.

Se pare că turiștii se plimbau cu atelaje de zăpadă. Zona nu este predispusă avalanșelor. Zăpada în zona respectivă e destul de mare, din primele date, iar afară e cald.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Un grup de turişti străini a fost surprins, joi, de o avanlanşă produsă în Munţii Rodnei, anunţă Salvamont România, transmite News.ro. Din primele informaţii reiese că o persoană a murit şi alte două sunt dispărute.

În momentul de față se constituie o echipă de urgență care intervine și îi caută pe ceilalți doi oameni.

Anunțul ISU

Potrivit ISU Maramureș, avalanșa s-a produs în zona Vârfului Prislop, pe raza localității Borșa. „Din primele informații, trei persoane au fost surprinse de avalanșă”, potrivit ISU Maramureș, relatează Mediafax.

În zonă, pentru salvare intervin Secția de Pompieri Vișeu de Sus, cu două echipaje EPA SMURD și Salvamont Borșa, și Jandarmeria Maramureș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.