Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avalanșe în Eleveția - Două persoane și-au pierdut viața

avalanșă

Două persoane şi-au pierdut viaţa în urma avalanşelor înregistrate în joi şi vineri în Elveţia în timp ce făceau alpinism şi schi de tură, potrivit autorităţilor, citate de AFP potrivit Agerpres.

Elveţia, unde epidemia de COVID-19 a ucis peste 1.500 de persoane la o populaţie de circa 8,5 milioane de locuitori, nu a impus măsuri de izolare la fel de stricte ca alte ţări europene şi nu a interzis drumeţiile.

Vineri, doi excursionişti au fost surprinşi de o avalanşă la o altitudine de 3.400 de metri în timp ce urcau pe Mont-Brűlé, în apropierea Italiei, în timp ce făceau schi de tură. Unul dintre ei a murit, iar celălalt este rănit grav, a declarat poliţia locală într-un comunicat.

Joi, un alpinist elveţian în vârstă de 36 de ani şi-a pierdut viaţa în urma unei avalanşe înregistrate în centrul Elveţiei, în timp ce se afla pe munte alături de un prieten. Ei coborau de pe Lauteraarhorn, un vârf de peste 4.000 de metri, când s-a declanşat avalanşa.

Însoţitorul său a alertat imediat serviciile de urgenţă, însă victima era deja moartă atunci când salvatorii au scos-o de sub zăpadă, a declarat poliţia cantonală din Berna într-un comunicat.

O altă avalanşă a ucis două persoane vinerea trecută în sectorul Arolla, în apropierea graniţei cu Italia. Victimele au fost descoperite la faţa locului de către salvatori, potrivit poliţiei locale, care nu a oferit mai multe informaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.